Våren fosser fram

Vil du være med på vårens store vannfest? Ta turen til øvre del av Romsdalen og nyt synet, lyden og trykket!

- Du vil ikke angre på den turen

Vår og vannfest i Romsdalen
Kortreist

En tur opp eller ned Romsdalen på denne årstida er en sann prøvelse for en bilfører. På begge sider av dalen ligger naturattraksjonene på rekke og rad. Løsningen er å se etter trygge steder der du kan kjøre til side og parkere.

Verdens vakreste. Slik kan du nyte synet av verdens vakreste vassdragsnatur uten å skape farlige situasjoner eller kaos i trafikken.

Men vent ikke for lenge! Det er nå det skjer. Nå smelter snøen i høgfjellet og fossene bruser ned fjellsidene. Jeg våger den påstanden at det ikke er mange steder i verden som byr på en festligere og mer imponerende vannfest enn en varm vårdag i Romsdalen!

Med andre ord: Velkommen til å nyte synet av Rauma, Ulvåa, Vermefossen, Skogagrova, Døntefossen, Brudesløret, Kvennjagrova, Ølmåa og alle de andre fossene, slørene, bekkene, grovene og bekkene som nå viser seg fram i all sin prakt.

Møtestedet. Et godt tips: Start øverst i dalen med en tur ned til fossemøtet der Ulvåa og Rauma slår kreftene sammen før de fortsetter med forent styrke mot fjorden. For å oppleve dette på nært hold kan du parkere like før fylkesgrensa. Følg stier med litt småklyving ned til elva.

Du vil ikke angre på den turen. Elva som kommer fra Lesjasjogsvatnet har skutt fart forbi Bjorli og møter Ulvåa som har det minst like travelt på sin ferd fra Ulvådalsvatnet. Møtestedet er et dramatisk inferno av hvitpisket vatn og vassyr.

Men vær for all del forsiktig! Kreftene i elva er enorme, og skulle du være så uheldig å falle uti får du neppe anledning til å fortelle om opplevelsen!

Fossesafari. Resten av dagen kan du ta som en langsom tur med mange stopp nedover Romsdalen. Jeg anbefaler stopp på Verma, Gravdehaug og Skiri. Personlig hadde jeg mellom 15 og 20 stopp på min ferd både opp og ned Romsdalen.

Min utfordring går til Statens vegvesen, Rauma kommune og reiselivet: Lag flere sikre avkjørsler slik at folk kan stoppe og nyte naturen i Romsdalen.

Egentlig bør strekninga Åndalsnes - Bjorli få status som Nasjonal turistveg!

Romsdals Budstikke ønsker en åpen og saklig debatt. Alle innlegg blir kontrollert etter publisering. Vi forbeholder oss retten til å forkorte, redigere og fjerne innlegg.

Kortreist