Opplev Moldivene med kajakk

Vil du ha nærkontakt med fjorden, Moldeholmene og havørna? Da skal du dra på padletur med guidene Jaime og Thomas i DID Adventure.
Padletur med guide
Kortreist

Den daglige holmefarten med «Hjertøy» avslutter årets sesong i helga, men det finnes andre tilbud for folk som ikke har egen båt. Siden 15. juni har Didrick Ose i DID Adventure hatt tilbud om daglige turer med havkajakk til Moldeholmene.

Moldivene. Guidene Jaime Sharp og Thomas Berg Hestad sørger for trygg overfart i stødige en- og tomannskajakker. Tilbudet fortsetter ut august.

– Det er ikke uten grunn mange har begynt å kalle Moldeholmene for Moldivene. Dette er virkelig noe å vise fram for turistene, og med kajakk får folk oppleve naturen på en sterk og nær måte. Vi legger opp til en tur på 4 – 5 timer fra Lubbenes til Sæterøya og Hjertøya. Undervegs går vi på land for å spise lunsj og strekke på beina. Vi har lagt oss på en rimelig pris, 500 kroner per person. Da er lunsjen inkludert, sier daglig leder i DID Adventure, Didrick Ose.

Lørdag for ei uke siden var det sju personer med på turen sammen med Jaime og Thomas: Mari Skeie, Svein Tore Tande, Grant Potter, Max Cammidge, Sebastian Bjerkvik, Anita Pedersen og Harald Pedersen.

– Vi hadde en flott tur i strålende vær. Dette inspirerte virkelig til flere turer på sjøen med havkajakk, sier Anita Pedersen.

God opplevelse. Turene begynner med en kort gjennomgang av sikkerhet, enkel padleteknikk og hvordan du styrer roret på en kajakk med føttene.

– Dette er guiding, ikke et padlekurs. Hovedvekta legges derfor på at deltakerne skal få en god opplevelse. Etter en kort prat, sitter alle i kajakkene på veg mot Moldeholmene, sier Jaime Sharp. Han kommer fra New Zealand og er utdannet padleinstuktør med lang erfaring som guide i mange land.

– Norge er et eventyrland for folk som vil oppleve naturen på sjøen, på elver og i fjellet. Hadde Molde ligget i New Zealand eller Canada ville det vært massevis av tilbud av den typen DID Adventure tilbyr, sier han.

Sikkerhet. Thomas Hestad kan berolige folk som er redde for å velte når de skal krysse fjorden i en så spinkel farkost.

– Vi bruker stødige kajakker. Sitter du i en av våre tomannskajakker, må begge gå inn for det dersom de skal få kajakken til å gå rundt. Skulle noen være så uheldige å havne i sjøen, vil vi sørge for at de er oppe i kajakken igjen i løpet av et par minutter. Alle padler sjølsagt med flytevest, sier Thomas Berg Hestad.

DID Adventure ønsker at deltakerne skal få en god padle- og naturopplevelse. Innholdet på turen kan til en viss grad varieres etter ønsker fra deltakerne.

– Vi padler gjerne rundt til sørsida av Sæterøya. Der får vi ofte nærkontakt med havørn. Lunsjen tar vi på Hjertøya, og da er en tur rundt på Fiskerimuseet naturlig innslag. Naturstien er populær når vi har medbarn på turene, og sjølsagt tar vi et bad undervegs Hjemturen går gjerne gjennom idylliske Valan, sier Jaime Sharp.

Flere turer. Didrick Ose håper flere får opp øynene for denne turen.

– Vi står klar for tur hver dag. Det er bare å ringe oss eller ta kontakt med Turistkontoret på Torget. Med to guider kan vi ta med opp til 14 deltakere på hver tur, sier Didrick Ose.

Guidene i DID Adventure er også klar for andre turer med havkajakk.

– Vi tar gjerne med folk på lengre turer med overnatting. Det kan for eksempel være en tur over Hustadvika mellom Molde og Kristiansund. Gossen rundt eller til øyene ute på Romsdalskysten. Det er bare å ta kontakt, sier Didrick Ose i DID Adventure.

Romsdals Budstikke ønsker en åpen og saklig debatt. Alle innlegg blir kontrollert etter publisering. Vi forbeholder oss retten til å forkorte, redigere og fjerne innlegg.

Kortreist