Psyk og lykkelig

Lett, velspilt, en smule romantisk, og ellers et helt greit underholdningsdrama med mental helse som bakteppe.

Pat, litt «småpsyk», positiv og litt forelsket. 

4

«Silver Linings Playbook»

Norgespremiere

David O. Russell

  • Bradley Cooper
  • Robert De Niro
  • Jennifer Lawrence
  • Chris Tucker
  • Julia Stiles

Drama

11 år

2t 2m

USA/2012

New Articles

Pat har vært på institusjon i noen måneder. Ikke at at det feiler ham så mye, men livet ble for vanskelig å takle. Han har mistet hus, jobb og kona, men sistnevnte er han fast bestemt på å få tilbake. Med saftig optimisme tar han tak i livet sitt. Ikke helt enkelt med en familie, spesielt en far, som er en anelse på skogtur, og en ny jente i nabolaget.

Bradley Cooper har stort sett gjort komedier og er mest kjent for de atskillig mer rølpete «Hangover» filmene. Nå får han fortsatt litt komedie å spille på, men han tar også frem en alvorligere side, og klarer å balansere det hele bra..

Robert De Niro har dukket opp i mye rart, og dårlig,  de siste årene, men han har likevel levert gode prestasjoner. Heller ikke denne gangen skuffer han. En liten rolle, men han tar den kornet, så glansdagene er nok ikke over ennå.

«Silver Linings Playbook» graver ikke særlig dypt i mental helse og bakenforliggende hos Pat. Fimen er nærmest kun et lite «feel good» drama som tilfeldigvis har en hovedperson som sliter litt. Helt greit det, for filmen funker bra den. Og de ymse prisene den er nominert til er fortjente, selv om filmen godt kunne vært mer modig, gått litt dypere.

Joda, «Silver Linings Playbook» er av det lette, trygge slaget, men er av den sorten film som gjør deg litt lettere til sinns.