Sjømatinvestor blir største eier i Maritech

Broodstock Capital investerer i det internasjonale softwareselskapet med største kontor i Molde.

KOMME KUNDENE TIL GODE: – Broodstocks bransjekunnskap og finansielle muskler vil komme Maritechs kunder til gode, sier styreleder i Maritech, Mette Kamsvåg i Molde.  

New Articles

Sjømatinvestor Broodstock Capital blir majoritetseier i Maritech Systems AS (Maritech), som leverer programvare og digitale løsninger til sjømatnæringen.

Det skriver selskapene i en felles pressemelding tirsdag morgen.

Broodstock Capital er ifølge ferd.no et investeringsmiljø med hovedkontor i Molde. De ønsker aktivt eierskap av private leverandørselskap i sjømatnæringen. Ambisjonen er å investere minimum 200 – 300 millioner kroner årlig, og Ferd er delaktig som hjørnesteinsinvestor og eier i forvaltningsselskapet.

Sporer fisk fra mære til middagsbord

Maritech tilbyr på sin side programvareløsning for sjømatnæringen.

– Hovedprodukt er en skreddersydd handelsplattform for sjømat. Den er markedets mest utbredte løsning blant norske tradere, produksjonsbedrifter og oppdrettsselskaper, står det i pressemeldingen.

I tillegg tilbyr Maritech en skybasert programvare som sporer fisk fra oppdrettsanlegg og fiskeri til produksjon og foredling, salg og distribusjon, helt til forbrukerens middagstallerken.

– Selv om Maritech allerede tilbyr en denne handelsplattformen, er digitaliseringstrenden i næringen fortsatt på et tidlig stadium. Maritechs sporingsprogramvare vil gjøre det mulig for bransjeaktører å effektivisere virksomheten i hele verdikjeden, sier Kjetil Haga, partner i Broodstock Capital. Og:

– Vi ser allerede tegn til at kundene, i Norge og internasjonalt, har som mål å kapitalisere på den forventende digitaliseringsbølgen i sjømatsektoren. Vår investering i Maritech gjenspeiler dette. 

Investerer i markedsledere

Broodstock Capital har som strategi om å investere i markedsledere i vekstnisjer i sjømatnæringen.

Etter transaksjonen, som ble signert tirsdag, eier Broodstock Capital 52 prosent av aksjene i Maritech.

De andre aksjonærene er Midvest Fondene (36 prosent), Bølgen Invest (10 prosent), og Mette Kamsvåg, styreleder i Maritech (2 prosent).

Det største kontoret er i Molde

Maritech startet i 1975, men dagens virksomhet ble etablert i 2012 da programselskapet ble skilt ut fra Akva Group ASA.

I dag har Maritech nærmere 300 kunder, inkludert de største sjømatselskapene i Norge. Selskapet sysselsetter omtrent 60 medarbeidere. Maritechs hovedkontor ligger i Averøy, mens det største kontoret ligger i Molde.

Selskapet har også kontorer i Oslo, Harstad og Tromsø i Norge, og internasjonale kontorer i Halifax, Canada, og i Seattle, USA.

I løpet av 2017 har Maritech styrket selskapets posisjon innen digitalisering og IoT (internet of things) gjennom å bli majoritetseier i Lillebakk Engineering AS. Janne T. Morstøl er konsernsjef i Maritech.

Skal utnytte datamengdene bedre

Styreleder i Maritech er Mette Kamsvåg

– Å få Broodstocks bransjekunnskap og finansielle muskler om bord i Maritech, vil komme kundene våre til gode. I dag er Maritech primært et programvareselskap. Nå skal vi trappe opp teknologiutviklingen for å gjøre kundene våre i stand til å utnytte de store datamengdene deres på en enda bedre måte. Å analysere og lære fra denne informasjonen vil gjøre kundene våre i stand til å fatte bedre beslutninger og drive virksomheten deres enda mer kostnadseffektivt, sier Kamsvåg.

Kamsvåg fortsetter i rollen som styreleder i selskapet. Jan Erik Løvik og Kjetil Haga, henholdsvis managing partner og partner i Broodstock Capital, går også inn i styret, som består av totalt seks personer.