Spreke farger til grå dager

Sjøl om værmeldinga framover er dyster, betyr det ikke at man trenger å kle seg deretter.
Mote

Støvler og regntøy har gått fra å være plagg som bare skulle holde deg tørr, til å bli moteriktige. Merker som Ilse Jacobsen, Hunter og Le Chameau har blitt ettertraktet på grunn av sine støvler. Og regnjakka er ikke bare en nødvendighet lenger, den er også trendy. Linda Brevik Haukås hos Turhjørnet i Storgata kan vise fram regntøy i alle slags farger og fasonger.

– Det er jo kjempefint at regntøyet har fått litt farger, denne lilla jakka er kjempepopulær, sier hun og peker på en klassisk variant i knall lilla.

Populært

Assisterende daglig leder Vibeke Stornes hos Endre Røsok Eurosko forteller om støveltrenden.

– Det er veldig populært med støvler for tida. Før var det ikke kult i det hele tatt, men nå de siste årå har det blitt mote. Vi har mange fine støvler, både med og uten fôr, så man kan holde seg varm i dem også, sier hun.

Ettersom været ofte krever vanntett fottøy, har etterspørselen etter kulere støvler blitt stor.

– Jeg tror etterspørselen er stor fordi det er så praktisk, og som følge av etterspørselen blir det produsert mange forskjellige typer i alle farger og fasonger, sier hun.

Enkle

– Vi har alt fra fargerike støvler, røffe med spenner og glidelåser, til helt enkle svarte. Noen er så enkle at når man ser dem på avstand, ser de ikke ut som støvler, forteller Stornes om utvalget i butikken. Selv om det ikke er høgsesong for støvler, har salget likevel vært stort i sommer.

– Vi selger masse, mest om våren og høsten, men også nå i sommer har vi solgt mye støvler, spesielt under Jazzen. Bestselgerne er fra den danske designeren Ilse Jacobsen. De er svarte med snøring, og høge svarte fra Le Chameau, et fransk merke. De lager enkle og klassiske modeller, samt mer fargesterke typer, forteller Vibeke.

En del av motebildet

Hos Min Boutique har de nyeste modellene av Ilse Jacobsens støvler akkurat kommet inn. Marit Grande forteller at støvlene går unna.

– Vi selger mye støvler. Vi fikk nettopp påfyll for høsten, og allerede har det gått mange par. Støvler har blitt en trend, det er for eksempel mange som går i det inne på jobb som en del av antrekket. Så det anses vel som en del av motebildet nå, sier hun og viser fram et par svarte med hæl.

– Vi har til og med støvler med høge hæler som man kan bruke når man vil være fjong på byen, smiler Grande.

Romsdals Budstikke ønsker en åpen og saklig debatt. Alle innlegg blir kontrollert etter publisering. Vi forbeholder oss retten til å forkorte, redigere og fjerne innlegg.

Mote