Med blanke ark og fargestifter til

Ferdighus med hvite vegger og eikeparkett. Kjedelig? Ja, men et perfekt utgangspunkt for interiørblogger Katrine Monsås for å skape et personlig hjem.
Forbruker

– Og jeg som aldri skulle flytte ut av byen. Og så etablerer vi oss her på Årø, ler Katrine Monsås, i det hun inviterer oss inn på stua med en karakterisktisk himling, store vindusflater og åpen kjøkkenløsning.

For tida er interiørbloggeren, som også er utdannet grafisk designer, og jobber på Kremmerhuset på Roseby, hjemme i permisjon med Daniel (8 mnd.). Sammen med storebror Emil (3) er det han som er årsaken til boligskiftet; fra leilighet på Reknes til enebolig i rekke på Krohnstad.

– Vi tenkte først at det var litt for lite, men etter en runde til i tenkeboksen kom vi fram til at huset var veldig innholdrikt, praktisk og enkelt å leve i. Akkurat slik vi ville ha det, sier Katrine, og legger til:

– Det var også et mye rimeligere alternativ enn å kjøpe et oppussingsobjekt der det ville kostet en formue å få det slik vi ville. Her kunne vi begynne med blanke ark, med hvite vegger og eikeparkett i alle rom, sier Katrine, som sammen med samboer Kristian kjøpte boligen for litt over tre millioner – og slapp budrunde siden huset ble kjøpt fiks ferdig fra Planor.

Personlig preg

Nå har familien fire soverom, to bad, eget vaskerom og bod fordelt på to etasjer og 120 kvadratmeter å boltre seg på.

 – Romløsningen for øvrig veide opp mot liten stue- og kjøkkenløsning. Det som gjør hele stua er jo den åpne himlingen over spisestuedelen. Vi er også fornøyd med at vi hadde mulighet til å forlenge kjøkkenet med ekstra lang kjøkkenbenk under vinduet for å få mer benkplass, sier Katrine, som ut av kjøkkenvinduet ser rett opp i Tustenbakken der flere familiemedlemmer har hatt arbeidssted. Nok et pluss, med andre ord.

– Hva mer har dere gjort for å skape sjel og egenart i ferdighuset?

– For å begynne i første etasje: Vi startet med å pusse ned eikeparketten på stua og i gangen ved hjelp av pussemaskin med pose fra Aandal Maskin. Så lakket vi det opp igjen med hvitpigmentert lakk. Det at gulvet ble så lyst får stua til å virke større. Deretter bygde vi tv-veggen med skjulte kabler, ledninger og høyttalere. Slik slapp vi tv-benk og fikk i stedet mer gulvplass. I tillegg til den forlengede kjøkkenbenken la vi på sokkel ned mot gulvet, sier Katrine, som også har gitt farge og liv til stua med en fondvegg mot sør.

– Den er malt med kalkmaling som kan bestilles hos Fargerike på Reknes.

Jeg er veldig fornøyd og synes den skaper et flott utrykk til en ellers kjedelig vegg, sier Katrine, og forteller at hun og samboeren ønsket eg led-taksportter til.

– Det fikk vi av foreldrene våre. Og de har vi endelig fått på plass i gangen. Dessuten har Kristian har flislagt badet nede og satt inn vegghengt do, badekar og innredning, i tillegg til at vi oppgraderte armaturet på badet oppe.

Barnerom i blått og grønt

Mens første etasjen er preget av rolige og duse fargevalg, har Katrine «gått litt bananas» med fargene i underetasjen.

– Nede på barnerommene malte vi gulvene med gulvmaling og tapetserte veggene. Den blå og hvite sikksakk-tapeten på rommet til Emil har jeg laget i Ilustrator og fått trykket hos photowall.no. Daniel sin er fra Ferm living. Tapetrestene brukte jeg på skuffene på en kommode, slik at den skulle matche, sier Katrine, som bestilte tapetet hos O.E Strande.

– Jeg er bevisst på å bruke lokale forhandlere så fremt det er mulig. Det er jo så mange interiørbutikker i Molde nå, sier Katrine.

I Kremmerhuset-stil

Katrine forteller at kreativiteten og sansen for form og farge nesten ligger i blodet.

– Jeg har alltid vært interressert i det, sier Katrine, som ikke helt klarer å definere sin egen stil.

– Den er ikke chabby chic og ikke moderne nordisk... jeg vil si det er mer Kremmerhuset-stil, smiler hun.

Fem år har hun jobbet på interiørbutikken på Roseby.

– Jeg begynte å blogge omtrent samtidig, mest fordi jeg hadde lyst til å inspirere andre. Fra å dreie seg mest om hverdagsliv har det blitt stadig mer interiør, sier Katrine.

– Og så begynte aviser og magasiner å ta kontakt..?

– Ja, det hadde jeg aldri trodd. Det er først og fremst veldig artig. Selv om jeg har funnet igjen bilder av rommet til Emil rundt på nettet. I Danmark har de brukt bilder jeg har tatt i annonser og på en nettbutikk. Det reagerte jeg på, og fikk faktisk erstatning fra firmaet. Det har ført til at jeg tenker meg nøye om før jeg publiserer bilder, sier Katrine, som på grunn av den store interessen har startet et enkeltmannsforetak.

– Etter permisjonstida er over vil jeg ta på meg boligstyling- og grafisk design-oppdrag, i tillegg til Kremmerhuset-jobben. Det må jo være en perfekt kombinasjon!

Uteområdet neste

Selv om Katrine og Kristian har kommet et langt stykke på vei, er ikke huset helt ferdig slik de vil ha det.

– Det er en prosess. Vi må bruke tid på å bo oss inn. Til våren skal vi fokusere på hagen ute, lage platting og sette opp gjerde på nedsida av huset. Så har vi veldig lyst til å gjøre om soverommet oppe til et skikkelig kinorom for å ha en stue nummer to. Dette blir Kristian sitt prosjekt og det eneste rommet jeg ikke har lov til å bestemme over, sier Katrine og legger til:

– Det er som regel jeg som peker og bestemmer og han som fullfører. Men alt Kristian gjør blir bra, så jeg får stole på han.

Vårens trender

Etter å ha pakket ned jula er Katrine glad for å få våren inn i stua.

– Jeg er glad i farger og etter jul føles alt veldig tomt. I år er det korall og mye i dip-dye, og mange andre fine farger som kan kombineres om hverandre i forskjellige toner. Alt trenger ikke å ha samme farge, sier Katrine, som har forelsket seg helt i kombinasjonen mint mot korall, som hun demper med gråtoner fra sofaen og puter hun har fra før.

– Den ene puta har min mormor strikket til meg i bursdgsgave, så den er ekstra spesiell. Ellers er tre også veldig in, og jeg liker å kombinere det rustikke mot de glatte, rene linjene. En fin måte å blinge ting opp på er å bruke metall og kobber, den henter inn den gylne korallen og er en fin kontrast mot mint. Ting jeg har på ønskelisten nå er puter i fine mønstre. Og da går jeg gjerne på jakt i butikker i Molde, sier Katrine.

Vi har for tiden tekniske problem med vårt kommentarfelt. Vi beklager ulempene det medfører.
Romsdals Budstikke ønsker en åpen og saklig debatt. Alle innlegg blir kontrollert etter publisering. Vi forbeholder oss retten til å forkorte, redigere og fjerne innlegg.

Forbruker