Andrine slet på lavkarbo

Andrine Flemmen testet ut lavkarbodiett i kombinasjon med hard trening - det gikk ikke så bra.
Forbruker

Til Aftenposten forteller moldejenta at hun får mange spørsmål om lavkarbo, og ville teste ut dietten selv.

Andrine Flemmen jobber i Olympiatoppen, og som personlig trener.

Da hun bestemte seg for LCHF (Low Carb High- Fat), spiste hun minimale 30 gram karbohydrater i døgnet, og inntok feite meieriprodukter, kjøtt, fisk, kylling, oljer og nøtter.

Men for en dame som er vant til å trene minst fem ganger i uken, ble lavkarbo alt annet enn suksess.

- På trening ble jeg stokk stiv i beina lenge før jeg har begynt å svette. Når jeg skulle gi på under trening, klarte jeg ikke presse kroppen. For meg som er så glad i å trene, var det rett og slett vondt å trene fra medium til hard intensitet. Jeg kjenner kroppen min godt etter mange år som toppidrettsutøver, og aldri har jeg kjent at det har vært så vondt å trene, sier Flemmen til Aftenposten.

Den første uken med lavkarbo gikk hun ned mye, men antar at mye var væske. Samlet har hun gått ned 2–3 kilo på en måned.

- Jeg er jo helt enig i at vi bør kutte hvitt sukker og mel.Og jeg har spist mye god mat og merket at søt- og ulvehungeren har gått vekk. Med mer fett fra nøtter, frø, feit fisk, avokado og oljer har jeg også erfart et mer stabilt blodsukker og faller ikke for fristelsen til å spise sjokolade så ofte, sier Flemmen.

Hun er redd for at folk glemmer å mosjonere og bare legger om kosten til lavkarbo.

- Mosjon gir en stor og viktig helsegevinst. Jeg vil jo at folk skal ha en livsstilsendring å leve med resten av livet, jeg vet ikke om det er mulig om man skal følge lavkarboboken over tid. Jeg synes det blir feil om en skal nekte seg selv et eple, en smoothie eller havregryn. For meg er det viktig å finne en livsstil jeg kan trives med over tid, sier Flemmen.

Romsdals Budstikke ønsker en åpen og saklig debatt. Alle innlegg blir kontrollert etter publisering. Vi forbeholder oss retten til å forkorte, redigere og fjerne innlegg.

Forbruker