Lars Peder og Mali bygde en tredels hus i Øksendal:

Et hus å vokse med

Høyt oppe i lia over Hjellbøen, har Lars Peder Stave og Mali Grüner bygget et spektakulært hus med utsikt de fleste kan se langt etter. Ved hjelp av arkitekter, er det blitt både praktisk og lekkert.

SPESIELT: Enkelt forklart kan man si at strukturen på det nye huset er større enn dagens boenhet. – Nå har de bygget for dagens behov, som er et par og en hund, og så har de muligheten til å bygge på når de skulle ha behov for det eller ser hva behovet er, sier Martin Gjershaug i byggherre Brødrene Gjershaug.   Foto: TOM AUGER, REVER & DRAGE

Bolig

Fra veien oppover Øksendalen, kan man bare skimte toppen av huset, men selv fra det perspektivet, er det klart at det ikke er en pakkeløsning det unge paret har valgt å oppføre. Og når en runder den siste hårnålssvingen og kommer opp mot huset, er det vanskelig ikke å bli imponert. Med klare referanser til den klassiske nordmørslåna, troner huset, godt hevet over dalbunnen. Detaljene på fasaden er så lekre at det nesten blir litt kvalmt. Fra den syregrønne ytterdøra, til den slanke, sølvfargede pipa som matcher både taket og takrennene. Designet er symmetrisk, men bryter mønsteret akkurat nok til å bli både spennende og tiltrekkende. Dette er et hus man bare må inn og kikke litt nærmere på!