Nå blir det bedre kollektivtilbud igjen

Slik blir det for elever som skal ta bussen fra mandag

I og med at det fra mandag 27.april blir skolestart for noen elever igjen, endrer Fram kollektivtilbudet fra samme dato.

Starter opp igjen: Bussene begynne å kjøre skoleskyssen for elevene i 1.-4. klasse i grunnskolen og til elevene ved yrkesfaglige videregående skoler igjen fra mandag. .  Foto: Øystein Bjerkeland

Bilder Nyheter

7. april ble det kjent at elever i 1. - 4. trinn og elever på yrkesfag ved videregående skoler skal tilbake i skolelokalene fra 27. april.

Kollektivtilbudet i Møre og Romsdal har vært redusert i en periode, som følge av færre reisende etter at tiltak mot koronapandemien ble innført i Norge 12. mars. Nå trappes kollektivtilbudet opp igjen.

Bussene

Møre og Romsdal fylkeskommune opplyser i en pressemelding at fra 27. april vil bussene begynne å kjøre skoleskyssen for elevene i 1.-4. klasse i grunnskolen og til elevene ved yrkesfaglige videregående skoler igjen.

Kollektivtilbudet vil være som på vanlige skoledager, med unntak av i gamle Ålesund, Giske og Sula kommuner, hvor det vil være et kollektivtilbud som normalt gjeld på sommeren.

Men i alle kommunene i fylket vil det være skoleruter som følger smittevernhensynet og krava til skoleskyssen.

Seksjonsleder drift i Møre og Romsdal fylkeskommune, Jesper Wiig, opplyser at det i I bussene som skal kjøre elevene vil være fokus på å hindre smitte.

– Elevene vil sitte på annethvert sete, og det skal være 1 meter avstand mellom elevene når de går på og av bussen, og når de venter på bussen. I tida framover vil reinholdet også være ekstra grundig. Framdøra på bussene vil fortsette å være stengt inntil videre, elevene kan bruke døra ved midten av bussen.

Det blir gjort noen spesielle tiltak ved organiseringa av skoleskyssen. På enkelte avganger vil det bli kjørt mer enn en buss på samme avgang, for å transportere alle elevene og samtidig sikre at avstanden som er krevd blir fulgt. Noen av minibussene vil bli bytta ut med store busser.


Nå kuttes det enda mer i kollektivtilbud- folk må sjøl sjekke når bussen går

Tallet på reisende er nå så lavt at Fram kutter ytterligere i kollektivtilbudet.


Hurtigbåt og ferjer

For hurtigbåten 39 Molde-Vestnes-Sekken vil avgangene fra Molde i perioden fra klokka 07.50 og fram til kl. 15.30 fortsette å være innstilte.

B-ferja på rute 36 Åfarnes-Sølsnes vil begynne å gå igjen 29. april.

Rutene 30 Solholmen-Mordalsvågen og 31 Aukra-Hollingsholmen som ble redusert til færre avganger etter påske, vil begynne å gå som normalt igjen fra mandag 27. april.


Næringslivet i Aukra reagerer på dårligere ferjetilbud i koronakrisa

18 daglige ferjeavganger fjernet

– Næringslivet trenger støtte og hjelp, ikke dårligere ferjetilbud. Fra 14. april er 18 daglige ferjeavganger kuttet mellom Aukra og Hollingsholm, sier daglig leder Arnt Sommerlund i Aukra næringsforum.


Møre og Romsdal fylkeskommune oppfordrer folk til å bruke reiseplanleggeren på frammr.no og FRAM-appen for å finne oppdatert ruteinformasjon.

Romsdals Budstikke ønsker en åpen og saklig debatt. Alle innlegg blir kontrollert etter publisering. Vi forbeholder oss retten til å forkorte, redigere og fjerne innlegg.

Bilder Nyheter