Saab-folket samles i Molde i helga

Til helga er det treff for Saab-entusiaster i Molde. Det er nå seks år siden produksjonen av denne bilen opphørte, men mange har tatt vare på Saaben sin.

Populære veteranbiler: Saab med 2-taktmotor. Slike biler blir det mange å se på Kviltorp lørdag. Foto: privat 

Bil

MOLDE: Arrangementet heter Saab Safari Nordvest, møteplassen er Kviltorp camping. Der blir det tatt imot av Asle Nakken, som sjøl er ekte Saab-entusiast og eier av to slike biler.

– Saab er litt spesielle biler med sære løsninger. Men det er veldig gode biler å kjøre. Deltakerne kommer både fra Møre og Romsdal og nabofylkene. Noen kommer allerede fredag, selve samlinga er lørdag formiddag. Vi skal deretter kjøre karavane til Bud og Atlanterhavsvegen, dette er noe vi ser fram til, sier AsleNakken.

Lang historie

Saab har en lang historie i Molde, spesielt på Hjelset. Vorpenes var Saab-forhandler i årevis, og Saab var en av de mest populære bilene i Romsdal da interessen var som størst. Molde Motor var siste Saab-forhandler i Molde.

Produksjonen av Saab startet med to-taktbiler i 1947, den siste totakteren med frihjul rullet ut i 1968. Deretter økte modellutvalget mens økonomien gikk motsatt veg og endte i konkurs. Saab ble kjøpt opp av GM, til slutt overtok kineserne.

– Det blir fortsatt bygd nye biler i Trollhättan, men alle disse går til China, forteller Asle Nakken.

Han inviterer folk som er interessert i Saab-biler å komme på lørdag, enten i Saab eller andre biler.

– Alle er velkomne, sier Nakken.