Ansatte i Varig Forsikring Nordmøre og Romsdal reiser rundt på Nordmøre og Romsdal for å dele ut gratis refleksvester. Her besøker Kari Buvik og Britt Eli Brennholm Espira barnehage i Årølia i Molde.  Foto: Grafia Reklamebyrå

Deler ut gratis refleksvester til barnehager

Synlighet i trafikken er viktig for både barn og voksne. Barnehagene er ofte ute på tur langs veien og det er viktig at barna er godt synlige. Da er det refleksvester som gjelder.

Refleks redder liv, og jo før man «lærer seg å ta på refleksvesten autom­atisk» jo bedre er det. Varig Forsikring er opptatt av trygghet for barn i lokalmiljøet, og tilbyr gratis refleksvester til barnehagene i Nordmøre og Romsdal. Over 1200 refleksvester er fordelt på 26 barnehager.

Alle barna i Espira barnehage i Årølia får sin egen refleksvest fra Varig Forsikring.  Foto: Grafia Reklamebyrå

Hvem har ikke fått seg en støkk i høstmørket?

De fleste bilister har opplevd skumle situasjoner med fotgjengere uten refl­eks. Høstmørket er «reflekstid» og det å bruke refleks er en av de billigste livsforsikringene du kan ha.

Selv om «alle» forstår at refleks er viktig er det forbausende få som bruker det. Norske fotgjengere er rett og slett for dårlige på å bruke refleks. Un­dersøkelser gjort av Trygg Trafikk viser at bare 1 av 4 alltid bruker refleks, selv om 8 av 10 spurte ønsker faktisk et reflekspåbud.

Å bruke refleks er en av de billigste livsforsikringene du kan ha. Barnehagen Læringsverkstedet i Kristiansund bruker alltid refleksvest når de går langs veien.  Foto: Grafia Reklamebyrå

 

Ikke ta sjansen på å gå uten refleks.

Hvis du eller noen du er glad i går langs veien uten refleks har en bilfører som kjører i 50 km/t bare to sekunder på seg til å unngå en påkjørsel. Med refleks har bilisten ti sekunder på seg, i samme fart. Det er ofte forskjellen på liv og død.


Slik blir du og dine synlig langs veien

  • Heng refleksen i knehøyde. Da mottar den mest mulig lys fra billyktene.
  • Velg reflekser som beveger seg når du bruker dem, de synes best.
  • Fest refleks i lommer på alle jakker, vesker og bagger.
  • Refleksvester er synligere for bilister enn refleksbrikker. Bruk gjerne det.
  • Husk refleks når du trener også. Refleksvest fungerer best. Sjekk gjerne om treningstøyet har reflekser også.
  • Opprett påminnelse på telefonen om å feste refleks i midten av oktober hvert år.
  • Skal barna jakte godteri på halloween? Husk å feste refleks i kostymet
  • Har du hund? Husk å feste reflekser på din firbeinte venn.

Kilde: Trygg Trafikk/Frende Forsikring


Tar samfunnsansvaret på alvor

“Vi ønsker å bidra til tryggere oppvekst for barn og unge i nærmiljøet og støtter derfor mange ulike skadeforebyggende tiltak i vårt område. Som lokalt forsikringsselskap tar vi vårt samfunnsansvar på alvor, og gjennom Dugnadsløftet har vi lange tradisjoner som støttespiller til lokal kultur og idrett.” – sier Kari Buvik i Varig Forsikring Nordmøre og Romsdal

Varig Forsikring Nordmøre og Romsdal er distriktets største forsikringsmiljø. 

 

Fakta om Varig Forsikring Nordmøre og Romsdal:

Varig Forsikring Nordmøre og Romsdal, tidligere Gjensidig Forsikring Nordmøre og Romsdal, er en lokalt forsikringsselskap som ble etablert i 1841. Selskapet er distriktets største forsikringsmiljø med 22 ansatte og de har kontorer i Molde og Kristiansund.

Du finner mer informasjon på varignr.no

Innholdet i denne artikkelen er ikke produsert av Romsdals Budstikkes redaksjon, men av Romsdals Budstikkes markedsavdeling.

Romsdals Budstikke er opptatt av et tydelig skille mellom redaksjonelt og kommersielt innhold. Om du opplever at denne eller andre annonser på rbnett.no/ er utydelig merket, gi oss gjerne beskjed på e-post.