Skadeforebygging: Forsikringsrådgiverne Vebjørn Hjelmseth og Heidi Merete Oterhals med noen av produktene Varig er opptatt av at kundene har tilgjengelig. Brannslukker og brannteppe kan hindre stor skade hvis noe tar fyr.  Foto: Erik Birkeland. Tingh

Varig Forsikring Nordmøre og Romsdal har jobbet i 180 år med å gjøre Nordmøre og Romsdal til et tryggere og bedre sted å bo

Gjennom å tilby de beste forsikringene og gode råd, samt tilskudd til skadeforebyggende arbeid, har Varig Forsikring Nordmøre og Romsdal lang tradisjon for å sikre eiendeler og verdier på nordvest landet.

Varig Forsikring Nordmøre og Romsdal feirer 14. november at det er 180 år siden en rekke bønder samlet seg på Veøy og ble enige om å spleise på en kasse som skulle dekke utgiftene hvis noen opplevde brann.

– Det var jo delingsøkonomi i praksis, et begrep som virkelig har tatt plass i vårt moderne samfunn igjen de siste årene. Nå er riktignok de teknologiske løsningene på et helt annet nivå, men prinsippet er jo det samme. Alle betaler litt, så er man trygg på å få hjelp dersom uhellet er ute. Og er det noe vi er opptatt av, så er det at folk skal føle seg trygge, sier adm.dir. Vidar Skaar i Varig Forsikring Nordmøre og Romsdal.

Adm. dir. Vidar Skaar er opptatt av å opprettholde de lange og trygge tradisjonene til Varig Forsikring Nordmøre og Romsdal.  Foto: Einar Engdal, Grafia

Samarbeider med Frende forsikring

De siste 60 årene har selskapet i tillegg til sine egne brannforsikringer distribuert øvrige forsikringer fra Gjensidige, og har vært profilert under Gjensidige-paraplyen.

– I realiteten har vi hele tiden vært det samme lokalt forankrede selskapet. Den posisjonen skal vi styrke nå, og vi har derfor fra nyttår gått ut av avtalen med Gjensidige som leverandør og signert en ny samarbeidsavtale med Frende forsikring. Vi samarbeider med Frende om å levere forsikringsproduktene som kundene etterspør. For kundene har ikke dette stor praktisk betydning, kunden får en samlet oversikt over sine forsikringer og skadeoppgjøret skjer samlet. Dette gjøre at vi nå kan tilby enda bedre forsikringer, sier Skaar.

Vebjørn Hjelmseth er svært fornøyd med produktutvalget Varig i sum kan tilby kundene i samarbeid med Frende Forsikring.  Foto: Erik Birkeland, Tingh

Alle eksisterende kunder blir kontaktet når det nærmer seg hovedforfall for å gå gjennom forsikringsporteføljen sin med en rådgiver fra Varig. Frende forsikring, som forestår skadeoppgjøret, har de tre siste årene hatt Norges mest fornøyde forsikringskunder, og har i tillegg blitt kåret til selskapet med best skadeoppgjør i flere år på rad.


Markedsledende forsikringsprodukter

– Dette, i tillegg til markedets raskeste bonusopptjening på bilforsikring, gjør oss trygg på at Frende er et godt valg for oss og våre kunder. De kundene som har fått skadeoppgjør fra Frende så langt har gitt oss særdeles gode tilbakemeldinger på at det er ryddige og effektive prosesser rundt oppgjør. Det er jo når man får en skade man virkelig ser hva forsikringen er verdt, og det å være trygg på at oppgjøret blir skikkelig, er viktig for både vår og kundenes trygghet, sier Skaar.

I tillegg til forsikringer på hus, hytte, båt og innbo, tilbyr Varig Forsikring Nordmøre og Romsdal et stort spekter av forsikringer, alt fra reise- og barneforsikring, til bil-, moped-, hund-, katt-, verdigjenstand-, kritisk sjukdom- og ulykkesforsikring med mer. I tillegg kommer et bredt spekter av spesialiserte forsikringer til næringslivet og til landbruk. Full oversikt får du på varignr.no eller ved å ta kontakt med en kunderådgiver.

I 180 år har Varig Forsikring Nordmøre og Romsdal jobbet for å trygge folk og verdier i distriktet. Det startet som en brannkasse for bøndene, men dekker nå hele spekteret av forsikringer og tiltak for en tryggere hverdag.  Foto: Erik Birkeland, Tingh

Å ha markedsledende forsikringer er en viktig faktor for å skape trygghet. I tillegg er Varig Forsikring Nordmøre og Romsdal opptatt av å bidra til skadeforebyggende arbeid. De siste 15 årene er over 20 millioner utbetalt til ulike skadeforebyggende tiltak. I 2020 ble en halv million kroner brukt på brannslokkingsanlegg, redningsbøyer, hjertestartere, refleksvester, alarmer, brannvesen og sikkerhetstiltak i skianlegg.


Gir tilbake til nærmiljøet

– Vi er opptatt av at folk skal ha det trygt og godt. Vår kunnskap om skadeforebygging kan hjelpe folk til å unngå skade på seg selv og det de eier. Fra før har våre kunder fått tilskudd til boligalarm med brannvarsling, vannstoppventil, overspenningsvern og mer.

Å gi tilbake til lokalsamfunnet har vært en viktig del av Varigs forretningsmodell, og gjennom Dugnadsløftet alene gir de flere millioner kroner fra sitt gavefond hvert år. At folk har det godt og trives i distriktet vårt er viktig, og Varig er derfor opptatt av å gi tilbake til nærmiljø og lokalsamfunn. Selskapet er jo fortsatt kundeeid, selv etter 180 år i drift.

Gode forsikringer og de riktige tiltakene som røykvarsler og brannteppe, er noe av det som i sum gir folk trygghet i hverdagen.  Foto: Erik Birkeland, Tingh

Stort miljø - tett oppfølging

I tillegg til å være eneste selvstendige forsikringsselskap i Nordmøre og Romsdal, har Varig også det største forsikringsmiljøet i distriktet med sine over 20 ansatte. Lokal tilstedeværelse er viktig for å gi god kundebehandling, noe man har sett at mange setter pris på, særlig i pandemien som har preget verden det siste halvannet året.

– For oss er det viktig å tilby personlig rådgivning, og å være til stede for kundene. Vi har valgt å kun ha forsikring i vår produktportefølje, et bevisst valg for å være best i markedet på nettopp forsikring. Det viser alle undersøkelser at vi også er, sier adm.dir. Vidar Skaar.

Mange kunder synes det er greit å ha en fast rådgiver å forholde seg til, slik at man ikke trenger å bruke lang tid på å fortelle noen på et kundesenter hele historien hver gang man lurer på noe.

Heidi Merete Oterhals er kunderådgiver landbruk hos Varig Forsikring Nordmøre og Romsdal.  Foto: Erik Birkeland, Tingh

– Med lokalt eierskap og tilstedeværelse, service i ypperste klasse og gode bidrag til lokalsamfunnet, er vår ambisjon å gjøre Nordmøre og Romsdal til et enda tryggere og bedre sted å bo. Det har vi gjort i 180 år, og det skal vi fortsette med, sier adm.dir. Vidar Skaar.


Fakta om Varig Forsikring Nordmøre og Romsdal:

Varig Forsikring Nordmøre og Romsdal, tidligere Gjensidig Forsikring Nordmøre og Romsdal, er en lokal brannkasse som ble etablert i 1841. Varig Forsikring Nordmøre og Romsdal er et gjensidige selskap med 22 ansatte og egenkapital på 492 millioner kroner. Vi har kontorer i Molde og Kristiansund.

Du finner mer informasjon på varignr.no

Innholdet i denne artikkelen er ikke produsert av Romsdals Budstikkes redaksjon, men av Romsdals Budstikkes markedsavdeling.

Romsdals Budstikke er opptatt av et tydelig skille mellom redaksjonelt og kommersielt innhold. Om du opplever at denne eller andre annonser på rbnett.no/ er utydelig merket, gi oss gjerne beskjed på e-post.