Joker Årølia

Velkommen: Kjøpmann Atle Braute ønsker velkommen til Joker Årølia. Butikken er åpen 7 dager i uka og har et godt utvalg av dagligvarer med litt ekstra, i lyse og trivelige lokaler. Butikken er den samme alle dagene, så varene står på samme plass også på søndager.  Foto: Erik Birkeland, Tingh

Her finner du det som kanskje er Moldes triveligste søndagsbutikk

Butikken du møter på søndag er akkurat den samme som resten av uka. Du får de samme varene med samme plassering som ellers i uka. Baksten er like fersk og betjeninga like hyggelig også på søndager

– Vi har en kjempefordel med at vi ikke behøver å flytte på ting og gjøre om organiseringa fordi vi skal ha åpent på søndagen. Kundene som kommer innom er også veldig fornøyd med at de finner varene på samme plass søndager som resten av uka, forteller kjøpmann Atle Braute.

Fint med nærbutikk: Flere tør sende barna på butikken for å kjøpe det som mangler til middagen. Gangavstand, lite trafikk og en trygg butikk gjør at barna får øve seg på å bli selvstendige og håndtere både handleliste og penger. Her er Nora Holtborg (10), Nora Lyngstad Mordal (10) og Aina Kusmic (10) på handletur.  Foto: Erik Birkeland, Tingh

For snart et år siden kunne han åpne dørene til Joker Årølia, en lys, trivelig og moderne nærbutikk. Butikken ble etter nøye vurdering av markedet lagt til 100 kvadratmeter, for å kunne holde åpent på søndager uten justeringer. I utgangspunktet ble butikken satt opp med en kopi av vareutvalget i en Jokerbutikk på samme størrelse i Trondheim, men Braute var fra starten forberedt på å tilpasse vareutvalget basert på kundemassen i Årølia.


Tar inn varer “på bestilling”

– Vi erfarte raskt at i et område her med så mange barnefamilier, så måtte vi ha 1,75 liters melkekartonger, ikke bare 1 liter. Ellers har vi tatt inn currypaste, ulike pålegg og ikke minst Caputo pizzamel fra Napoli. Totalt har vi siden oppstarten tatt inn over 60 varer som kunder har etterlyst. Vi blir glad dersom folk spør om vi kan ta inn andre varer, og er innstilt på å gjøre det. Hvis noen etterlyser det, så er det sikkert flere som er interessert, sier Braute.

Fersk bakst: Hyllene med bakervarer fylles opp kontinuerlig hver dag hele uka. Her er Hanne Høyer med nystekte boller og andre bakervarer.   Foto: Erik Birkeland, Tingh

I tillegg til normalt vareutvalg også på søndag, kan Joker Årølia tilby softis, pizza og fullt sortiment av ferske bakevarer hele dagen gjennom. Med sitt tilbud utover dagligvarer er butikken er blitt et samlingspunkt i nærområdet.

– Jeg tenker at det for mange som bor andre steder i Molde og omegn kan være spennende å se hva vi har å tilby her. Du kan kjøre hit og gå en tur til Årøhuken eller Hausen, eller rett og slett gå tur i Årølia og bli kjent med den sterkest voksende bydelen i Molde. Kanskje er det noen unger som vil spille fotball eller sandvolleyball på Rivalbanen, eller trening i Akerhallen? Å ta handleturen her i mellomtida sparer deg for mer bilkjøring enn nødvendig, sier Braute.

Midt i Årølia: Butikken ligger sentralt til ved rundkjøringa her og i gangavstand for de fleste i hele bydelen fra Årølia (til venstre i bildet) til Røbekk (høyre i bildet). Lenger bak i bildet ser man de nye feltene Røbekklia og Elgsåslia som bygges ut i retning Hjelset hvor det snart blir nytt sjukehus.   Foto: Erik Birkeland, Tingh

 

Et etterlengtet sentrum for den nye bydelen

Bydelen Årø - Røbekk har de siste 15 årene tredoblet seg i antall beboere. Med kommunens nye tomtefelt i Elgsåslia og mye planlagt og igangsatt byggeaktivitet i Røbekklia, vokser området fortsatt. Når disse feltene er ferdig utbygd vil det bo omlag 5000 personer i bydelen.

– Området her er det perfekte sted å bo, og attraktiviteten bare øker. Med bil er det sju minutter til blant annet bysentrum i Molde, Skaret turområde og skisenter, Tusten aktivitetspark og skiheiser, samt Molde Golfklubb. Det er jo flott beliggenhet med tanke på flyplassen på Årø, og ikke minst blir det perfekt når nysjukehuset står klart på Hjelset. Her i Årølia har vi i gangavstandbadeområdet i Eplehagen, et flott turterreng, Rivalbanen og Akerhallen, barnehage og skolen som skal bygges og tas i bruk fra 2023 ifølge kommunen. Jokerbutikken supplerer tilbudene perfekt her, og vi ser at mange setter pris på å kunne gå eller sykle til butikken, fremfor å kjøre bil, sier Oskar Lyngstad, leder i Solstrand-gruppen.

Etterlengtet butikk: Leder Oskar Lyngstad i Solstrand-gruppen har bygget store deler av boligmassen i Årølia. Solstrand står bak bygget som huser butikken, Solstrands kontorer og seks leiligheter. – Butikken har i stor grad påvirket folks hverdag, forteller Lyngstad.  Foto: Erik Birkeland, Tingh

Solstrand har planlagt og bygget store deler av boligmassen som er etablert i Årølia siden tidlig på 2000-tallet. Solstrand har flyttet sitt kontor og lager inn i samme bygg som butikken.

– Butikken ble regulert inn på tomta her allerede i 2005, og har vært sterkt ønsket av folk som bor her i lang tid. Det har vært vanskelig å få kjeder til å etablere seg her, så vi tok til slutt saken i egne hender. Etter åpning har vi umiddelbart sett at butikken er riktig dimensjonert for området, og den positive effekten på nærmiljøet. Det har blitt et naturlig samlingspunkt med mye god prat og hygge med is og kaffe på benkene utenfor, sier Lyngstad.

Samlingssted: Utenfor butikken er det sitteplasser hvor man kan spise is, prate med folk og slappe av. Ikke mange andre søndagsbutikker tilbyr softis i tillegg til dagligvarer. Her sitter Hermann og Julia Lyngstad og koser seg.  Foto: Erik Birkeland, Tingh

Den gode naboen

På parkeringsplassen er det satt opp benker, og ved siden av bygget er det lekeplass. Folk legger kveldsturen via butikken. Bare det å slippe å kjøre bil hvis noe mangler i kjøleskapet har forenklet og endret livet til mange i området. Kjøpmann Braute får høre det fra kunder hver eneste dag.

– Noe av det aller kjekkeste er å se at folk tør å sende barna på butikken, for å kjøpe ekstra melk eller ketchup. Det er utrolig spennende for barna, de får øve seg på å bli selvstendige, de lærer å handle og disponere pengene de har til rådighet. Dette tror jeg ikke er mulig på så mange andre butikker i dag, sier Braute, som legger vekt på å lære seg folks navn og slå av en prat.

– Butikken skal på en måte være en ekstra nabo. Er det noe du mangler hjemme, er det lettvint å stikke innom uten å måtte kjøre noe sted. Vi har det aller meste som en vanlig husholdning har bruk for, sier kjøpmannen.

Nystekt pizza: Joker Årølia har også egen pizzaovn, så enten du vil bestille på forhånd eller bestille når du kommer til butikken før du handler andre varer, får du nystekt pizza hver dag hele uka.  Foto: Erik Birkeland, Tingh

I tillegg er det pakkeboks på utsiden, så folk kan få levert pakker fra Posten og hente dem 24/7, uavhengig av butikkens åpningstid. Butikken tar også imot kakebestillinger til små og store spesielle anledninger. Levering dagen etter fra Molde Bakeri.


En hyggelig søndagsopplevelse

– I tillegg til et rikt utvalg av ferske bakervarer her i butikken, har det vært en suksess for oss med restedisk, der vi samler opp varer som nærmer seg utløpsdato, og som dermed selges til rabattert pris. Har man appen Thrownomore kan man få varsling på mobilen når vi oppdaterer, og dette er noe mange følger med på.

Stor suksess: Hyllene med mat som nærmer seg utløpsdato fylles daglig, og blir stort sett tømt av kundene. – Det føles mye bedre å selge disse varene litt rimeligere enn at det blir svinn når holdbarhetsdatoen er passert. Folk følger med når vi registrerer varene i appen Thrownomore, sier kjøpmann Braute.  Foto: Erik Birkeland, Tingh

Atle er fornøyd med butikken posisjon i nærmiljøet, men tror mange flere vil få seg en positiv opplevelse av å legge søndagshandelen innom Joker Årølia.

Høyt servicenivå: Hos Joker Årølia skal det være trivelig å handle, og varene pakkes i pose for kundene.   Foto: Erik Birkeland, Tingh

Åpningstider:

  • Mandag - fredag: 07 -22
  • Lørdag og søndag: 09 - 20
  • Adresse: Årømyran 31 E, 6421 Molde
  • Telefon/pizzabestilling: 71 25 25 00 

Innholdet i denne artikkelen er ikke produsert av Romsdals Budstikkes redaksjon, men av Romsdals Budstikkes markedsavdeling.

Romsdals Budstikke er opptatt av et tydelig skille mellom redaksjonelt og kommersielt innhold. Om du opplever at denne eller andre annonser på rbnett.no/ er utydelig merket, gi oss gjerne beskjed på e-post.