Synlig i sentrum: Du har kanskje sett denne bilen? Den er hovedpremie i trekningen blant alle som deltar i kampanjen Handle Lokalt. 

Så enkelt kan du vinne denne bilen

Denne blå bilen har kjørt rundt i Molde-området den siste måneden. Støtt lokalt næringsliv, og du kan vinne denne bilen i et år. Enklest deltar du ved å laste ned vår nye Handle Lokalt-app.

–Denne flotte bilen er hovedpremien i vår kampanje Handle Lokalt. Sammen med en rekke butikker ønsker vi å sette fokus på viktigheten av lokal handel, forteller prosjektleder Kennet Bratteberg i Romsdals Budstikke.

Her kan du handle lokalt: Link

I alle disse butikkene finner du en QR-kode ved kassa, som du skanner gjennom appen Handle Lokalt. Den kan du laste ned i App Store eller Google Play. Hvis du ikke har telefon hvor du kan installere appen, kan du fylle ut en kupong som du finner i butikken.

– Hver gang du skanner en kode eller fyller ut en kupong, er du med i trekningen av bilen og gavekort.

Skanne kode: Besøker du en av de rundt 40 butikkene som er med, kan du med appen Handle Lokalt skanne den unike QR-koden ved kassa. Hver skanning blir en kupong i trekningen. 

 

Mange premier skal trekkes

Kampanjen startet i oktober 2019, og varer til oktober 2020. Omtrent annenhver måned blir det trekning av 15-20 gavekort fra butikkene som er med i kampanjen. Trekningene blir arrangert på Molde Storsenter, Roseby, Bølgen kjøpesenter/Elnesvågen, Moldetorget og i Molde Sentrum.

1FM vil komme ut til disse stedene for å foreta trekningene, samtidig som det vil være livesending, liv og røre. Dette vil annonseres i forkant av hver trekning. Høsten 2020 trekkes en heldig vinner som får et års bruk av bilen.

– Med denne aktiviteten kan man få en gevinst ved å besøke lokale butikker. Hver butikk har en unik QR-kode. Jo flere ganger du besøker en lokal butikk og skanner QR-kode eller fyller ut kupong, jo bedre vinnersjanser får du, sier prosjektleder Anita Pedersen.

Hun sier det er viktig å få frem betydningen av lokalt næringsliv, og det er bakgrunnen for kampanjen som oppfordrer folk til å handle mest mulig lokalt.

Drivkraften i lokalsamfunnet

– Butikkene er drivkraften i lokalsamfunnet. Vi snakker om arbeidsplasser, skatteinntekter, trivsel, miljø osv. Vi ser ofte at det lokale næringslivet er bidragsytere til lokale lag og foreninger, idrett og kultur, der både voksne og barn er aktive. Butikkene er også gjerne våre barns første møte med arbeidslivet gjennom sommerjobb eller som ekstrahjelp. Vi ønsker å løfte fram de verdiene vårt lokale næringsliv står for, som mange kanskje ikke tenker over i hverdagen, sier Bratteberg.

Hovedpremien i kampanjen er en splitter ny Ford Focus Aktive levert av Auto 8-8 Haukebø & Rødseth, som er en av fire hovedsamarbeidspartnere til kampanjen. De øvrige er Gjensidige Nordmøre og Romsdal, Romsdalsbanken og Bunnpris, aktører som ganske ofte er bidragsytere til lokale lag og foreninger.

Splitter ny: Bilen er en flott ny Ford Focus Aktive, som er levert av Auto 8-8 Haukebø og Rødseth i samarbeid med Romsdals Budstikke og de tre andre hovedsamarbeidspartnerne Gjensidige Nordmøre og Romsdal, Romsdalsbanken og Bunnpris. 

 

Derfor vil næringslivet styrke lokal identitet

– Det er klare fordeler med å handle lokalt. Du får service, god veiledning, muligheten til å se produktene fysisk og enkel reklamasjonsbehandling. Prisene behøver ikke skille vesentlig fra netthandel. Arbeidsplassene i varehandelen gir store ringvirkninger for lokalsamfunnet. Handler du lokalt får du den beste servicen, sier Steinar Grip hos Auto 8-8 Haukebø & Rødseth.

Romsdalsbanken som lokal bank, mener det er viktig å være med å skape aktivitet i lokalsamfunnet.

– Det er viktig at folk har fokus på hva som skjer hvis vi mister butikken i bygda, nisjebutikken på hjørnet i byen. Ikke minst hva som skjer med den økonomiske veksten lokalt hvis netthandelen tar over. For oss i Romsdalsbanken er det viktig å være med å skape aktivitet her vi bor, og vise fram hva vi har, sier markedsansvarlig Ann Kristin Dyvik i Romsdalsbanken.

– Gjensidige Nordmøre og Romsdal er et lokalt selskap eid av kundene våre. For oss er det viktig å støtte lokalt næringsliv og opprettholde lokale arbeidsplasser. Skal flere se viktigheten av å handle lokalt, er det viktig at vi styrker den lokale identiteten, sier Kari Bruvik i Gjensidige Nordmøre og Romsdal.

Lokal service: Kampanjen gir deg en ekstra fordel ved å besøke lokale butikker. I tillegg får du den vanlige fordelen av god service, mulighet til å prøve varer og god kunnskap hos de ansatte, som Helle Sognstad her hos Mia Bao i Storgata. 

 

– Godt vareutvalg i de lokale butikkene

– Vi ser når vi tar en titt på vareutvalget til de lokale butikkene, at du kan få kjøpt det samme i Molde som i Ålesund, Oslo eller i utlandet. Vi har et godt og bredt utvalg lokalt, og det er viktig for oss å løfte frem dette, sier prosjektleder Pedersen.

– Vi håper så mange som mulig vil laste ned appen på mobil. I appen finner du også en oversikt over hvilke butikker som er med i kampanjen. Appen er enkel å bruke - og du kan vinne flotte premier, til og med en bil!

Totalt er det omlag 40 firma som deltar i kampanjen. I hovedsak er det butikker og aktører i Molde, Fræna og omegn - hvor du kan skanne kode og vinne gavekort.

Last ned Handle Lokalt-appen på mobil for enten Android eller iOS her

Kan skrive på kupong: Hvis du ikke har appen installert er det også en mulighet å fylle ut kupong på papir i butikken og lever den hos butikken. Vinnersjansen er like stor om du scanner kode eller skriver på kupong, men det er svært effektivt å bruke appen. 

 

Innholdet i denne artikkelen er ikke produsert av Romsdals Budstikkes redaksjon, men av Romsdals Budstikkes markedsavdeling.

Romsdals Budstikke er opptatt av et tydelig skille mellom redaksjonelt og kommersielt innhold. Om du opplever at denne eller andre annonser på rbnett.no/ er utydelig merket, gi oss gjerne beskjed på e-post.