– Vi lever for å ta vare på ditt ur. Leverer du det til oss på jevnlig service, vil det forlenge levetiden til uret. Vi reparerer alle merker og modeller ved vårt verksted i Storgata, forteller Tore Jermstad sammen med kollega Maria Songstad. 

– Ditt ur fortjener vår service!

Med høy kompetanse og glødende interesse kan Urmaker Jermstad gi din klokke lengre levetid.

– Her ønsker vi å ta vare på uret ditt slik at det holder seg i god stand i mange år. Hos oss blir du som kunde tatt godt vare på av vårt personale med lang erfaring og god fagkunnskap, sier Tore Jermstad.

Han tok fagbrev som urmaker for 30 år siden. Han har drevet Urmaker Jermstad i mange år, og har stått på lønningslista siden hans far startet firmaet i 1978.                                                                                                                                                 

- Alle ur som kommer inn til oss for undersøkelse og reparasjon blir registrert i vårt digitale reparasjonssystem. Da har vi til enhver tid reparasjonshistorikken til kundens ur tilgjengelig.

Vedlikehold forlenger levetiden

Som urmaker er Tore opptatt av at godt vedlikehold forlenger levetiden til uret. For å opprettholde urets kvalitet og forventede levetid, er det viktig å komme innom jevnlig for batteriservice og pakningsbytte.

– Vår batteriservice inkluderer mer enn bare å skifte batteri. Med grundig rengjøring av uret før åpning, og kontroll av batteri, urverk og pakninger gjør vi vårt beste for å sikre at ditt ur er i god stand. Avslutningsvis tar vi den viktige trykktesten for å kontrollere vanntettheten, forklarer Tore.

Denne trykktesteren på verkstedet til Jermstad brukes til å kontrollere at uret er vanntett. Apparatene til venstre måler at urverket går slik det skal. Utstyret er det samme som fabrikantene bruker.  

– De fleste ur vil på et tidspunkt få utfordringer med vanntettheten. Da er det pakningene som blir for dårlige, siden de ikke har like lang levetid som uret. Pakningene bør rengjøres og smøres opp regelmessig, og skiftes med noen års mellomrom. Noen ur trenger større reparasjoner med overhalinger av urverk og skifte av slitedeler. Dersom man har uret innom til service jevnlig, vil man normalt oppdage utfordringer før det blir alvorlige feil i urverket.

Garanterer vanntetthet etter pakningsbytte

Så lenge klokka er tett, unngår man de fleste problemer. Vann, damp, kondens og svette er eksempler på fuktighet som kan trenge inn i uret hvis det ikke er helt tett. Når du har skiftet pakningene hos urmaker Jermstad, kan du stole på at uret ditt er vanntett.

– Vi trykktester uret med samme apparat som de bruker hos produsentene. Når vi har skiftet pakningene på uret ditt så garanterer vi for vanntettheten, sier Tore og viser frem det avanserte utstyret på verkstedet.

I tillegg til en trykktester, har vi også investert i det mest anerkjente utstyret for å sjekke om drivverket i mekaniske og elektroniske ur går som de skal.

– Gjennom å bruke det samme utstyret som produsentene har, kan vi måle testresultatene opp mot referanseverdien til de ulike urene, og dermed avdekke om noe ikke fungerer som det skal. Da går vi grundig til verks for å finne feilen slik at uret kan settes tilbake til original stand. Her får kunden et overslag på pris og vår anbefaling før vi iverksetter tiltak.

Kan reparere alle merker

Urmakerverkstedet i Storgata har autorisasjoner og avtaler med de aller fleste klokkeprodusentene og serviceverkstedene på markedet, for å kunne utbedre feil og få reparert ur etter fabrikkenes spesifikasjoner. Både mekaniske ur og quartzur blir reparert i verkstedet i Molde.

Dersom resultatene fra måleutstyret ikke samsvarer med referanseverdiene til produsentene, må uret åpnes og diagnostiseres, for så å eventuelt bli reparert manuelt. 

 

– Vi lever for å ta vare på klokka di, og har gjort dette i mange år nå. Dette er et gammelt håndverk. Vi er stolt av å kunne tilby våre kunder denne urmakerservicen. Vi er opptatt av å vedlikeholde vårt eget utstyr og vår egen kompetanse, for at servicen skal være best mulig. Urmakeri er et møysommelig arbeid, hvor det handler om presisjon og omstendelige prosesser. I tillegg har vi viljen og kunnskapen for å ta vare på ditt ur, sier Tore

Årets Seiko-forhandler for 5. år på rad

I tillegg til verkstedet er også butikken en viktig del av bedriften. Med et bredt utvalg av ledende merker kan butikken i Storgata tilby et bredt utvalg av klokker i alle prisklasser.

– Vi merker at mange søker den personlige kontakten og ønsker å diskutere med fagpersoner før de gjør innkjøp av en ny klokke. For femte året på rad er vi kåret til Norges største Seiko-forhandler. Det gjør at også kunder fra hele landet tar kontakt for å kjøpe nytt ur hos oss.

Mange ønsker personlig kontakt og diskusjon med fagfolk når de skal kjøpe ny klokke. Maria Songstad er en av våre erfarne medarbeidere som kan gi gode råd hos Urmaker Jermstad. De siste fem årene har butikken blitt kåret til Årets Seiko-forhandler. 

 

I det siste har vi sett en økende trend i at folk finner fram gamle og flotte ur som de vil sette i stand. Gjennom riktig vedlikehold forlenger man levetiden og uret kan gi glede i flere generasjoner. Vi ser gjerne på ditt ur og gir deg pris på reparasjon.

– Uansett hvilket ur du har fra før eller om du kjøper deg et nytt, så mener vi at ditt ur fortjener vår service.

Tore Jermstad markerte i oktober at det er 30 år siden han tok fagbrev som urmaker. Med et vennlig smil og stor fagkunnskap har han tatt imot kunder i forretningen siden den ble etablert i 1978. 

Innholdet i denne artikkelen er ikke produsert av Romsdals Budstikkes redaksjon, men av Romsdals Budstikkes markedsavdeling.

Romsdals Budstikke er opptatt av et tydelig skille mellom redaksjonelt og kommersielt innhold. Om du opplever at denne eller andre annonser på rbnett.no/ er utydelig merket, gi oss gjerne beskjed på e-post.