Nanofinans
Gå til

Bli klar for høst og hverdag

Snart er hverdagen igjen over oss, og sol, sjø, sommer og softis kommer om ikke lenge til å virke som et fjernt minne. Selv om det selvfølgelig er vemodig, hjelper det lite å grave seg ned i fornektelsen og fortapelsen. En mer fornuftig og produktiv måte å møte høsten på, er rett og slett å trekke pusten dypt, telle til ti og gå mørketida i møtet med hevet hode og planene klare. Selv om høsten unektelig fører til mørke sinn og tunge kropper for de fleste, behøver det ikke å være sånn.

Overgå deg selv i høst

Mange velger å bruke tiden etter ferien på å spise sunt, trene og få seg nok søvn, i et forsøk på å få hverdagen tilbake. Dette er vel og bra, men hva hvis du ikke nøyer deg med å finne tilbake til din gamle rutine, men heller betrakter hverdagen som en mulighet til å ta tak i de tingene du lenge har utsatt? Høsten fører med seg så mangt, blant annet en sjanse til å få livet til å kjøre på skinner igjen. En ting du for eksempel kan ta fatt i, er privatøkonomien. Er du en av dem som har mange lån og som hver måned får en haug med fakturaer i posten? Ikke bare fører det til en masse mas og stress for deg at du må holde oversikt over ulike beløp og forfallsdatoer,  men siden det med de fleste fakturaer medfølger et klekkelig fakturagebyr, blir det attpåtil langt dyrere enn det behøver å være. Dersom du refinansierer dine lån, kan du få dem alle under ett. Slik behøver du kun å betale én faktura hver måned, og du sparer både tid og penger. Videre får du ofte muligheten til å få en lengre nedbetalingstid, hvilket kan være en stor fordel, særlig om du har lånt større beløp. Her kan du lese mer om fordelene med refinansiering. En annen ting som kan være smart å planlegge for om høsten, er vinteren. Hvert år er det som om det kommer bakpå oss at det snør i dette landet. Kommunens måkebiler får aldri ryddet unna snøen fort nok, og når de først kommer måker de ofte igjen oppkjørselen. Morgenen etter får man ikke ut bilen, og ender opp med å komme for sent til jobb. La i år være året hvor du tar saken i egne hender – gå til anskaffelse av en snøfreser! Så får du i det minste litt færre bekymringer når vinteren først kommer.

Nominell rente fra 6,39 % til 21,95 %. Effektiv rente fra 6,81 % til 24,4 %. Eff. rente 13,2 %, 150.000 o/10 år, kostnad: 112.573, totalt: 262.573.

Innholdet i denne artikkelen er ikke produsert av Romsdals Budstikkes redaksjon, men av Romsdals Budstikkes markedsavdeling.

Romsdals Budstikke er opptatt av et tydelig skille mellom redaksjonelt og kommersielt innhold. Om du opplever at denne eller andre annonser på rbnett.no/ er utydelig merket, gi oss gjerne beskjed på e-post.