Gå til

Så enkelt er det å starte egen bedrift

Det er mange som går rundt med en liten gründer i magen, men mange tenker at det er altfor vanskelig – men er det egentlig det? Faktisk så er det ikke så vanskelig som mange tror. Det eneste du trenger, er i grunnen en kontorstol, datamaskin og internettforbindelse. Så må vi selvsagt ikke glemme en god dose arbeidsiver. Her ser vi nærmere på hvor enkelt det kan være å starte egen bedrift.

Gjør noe du elsker

Hvis du tenker på å starte egen bedrift, så er det helt sikkert fordi du har lyst til å drive med noe du har lyst til på full tid, og samtidig leve av det. Hvis du attpåtil kan få stor suksess, så vil det selvfølgelig være en fordel, men å være gründer krever fort en del jobbing – i hvert fall i startfasen. Derfor er det viktig at du jobber med noe du virkelig har lyst til, og som du gladelig ofrer mange timer på. Ellers var det vel gjerne enklere å ta en hvilken som helst annen jobb, eller hva?

Er det et marked for meg?

Noe av det aller viktigste å sjekke før man eventuelt starter egen bedrift, er å se om det overhodet er marked for de varene eller tjenestene du vil selge. Det er jo ingen vits i å jobbe hardt med noe du virkelig elsker, hvis det ikke er noen andre som har behov for nettopp dine evner, varer eller kunnskaper.

Riktig fokus

For å bli en skikkelig vellykket gründer, er det viktig å ha full oversikt over økonomien. Det betyr blant annet, at du skal huske å ha nok penger satt av til moms og skatter allerede fra dag én. Hovedfokuset ditt bør uten tvil være å øke inntekten din, samtidig som du reduserer utgiftene dine.

Det er mange som slutter å drømme om å starte egen bedrift allerede når de hører om kontroll på økonomien. Man behøver heldigvis ikke være noen økonomiekspert i det hele tatt. I dag er det lett tilgjengelig teknologi på markedet som kan hjelpe deg med alt fra fakturabehandling til bokføring. Senk så skuldrene, og konsentrer deg om det du skal, nemlig bedriften din.

God kundeservice

Kundestøtte, kundeservice eller kundebetjening om du vil, er viktig, og enda viktigere er det at denne oppgaven utføres godt. Det er ingenting som sprer seg hurtigere enn et dårlig rykte, og hvis du først får dårlige anmeldelser på nettet på grunn av dårlig kundeservice, så kreves det utrolig mye å bli kvitt et slikt rykte. Du skal huske på, at du som nyoppstartet bedrift selvfølgelig ikke er størst på markedet fra den første dagen – men du kan være best på kundeservice! Hvis kunden er tilfreds med både produktet og kundebehandlingen, så har du allerede kommet langt. Positiv omtale er uvurderlig og god gratisreklame.

Noe av det aller smarteste du kan gjøre, er å vise at du bryr deg. Derfor kan det være en god idé å sende små takkekort og julehilsener, som takk for handelen. Det koster deg nærmest ingenting, men det blir virkelig lagt merke til fra kundenes side.

Jobb effektivt

Som sagt i innledningen, så behøver du faktisk ikke mer enn en datamaskin, kontorstol og internett for å starte egen bedrift. For at du skal kunne jobbe mest mulig effektivt, så er det likevel viktig at kontormøblene er gode å arbeide ved. Hvis du hele tiden skal rydde bordet på grunn av plassmangel, så er det kanskje på tide med et større skrivebord. Bauhaus.no har alt det du trenger til kontoret, og er verdt et besøk. Ikke bare for møblenes skyld, men også for å få gode råd om hva som kan hjelpe deg med å få et mer effektivt arbeidsmiljø.

Innholdet i denne artikkelen er ikke produsert av Romsdals Budstikkes redaksjon, men av Romsdals Budstikkes markedsavdeling.

Romsdals Budstikke er opptatt av et tydelig skille mellom redaksjonelt og kommersielt innhold. Om du opplever at denne eller andre annonser på rbnett.no/ er utydelig merket, gi oss gjerne beskjed på e-post.