Muriparken Helseturisme

Utsikt til velvære

Lyst til å reise til et sted der alt handler om å nyte? Da bør du sjekke ut et kortreist og annerledes alternativ.

Den 13.oktober åpner Gullåna Badehus hvor du kan pleie kropp og sjel i vakre omgivelser, jordnært og midt i naturen i den frodige jordbærbygda Valldal på Sunnmøre.

Bad- og spaavdelingen blir et nytt tilbud i Meretes Garden som i noen år har tilbudt yoga, mindfulness, massasje, kurs, seterturer og overnatting i stilige telt innredet som hotellrom. Her tilbys skreddersydd velvære enten dere er et par eller kanskje en jentegjeng på tur?

Overnatting midt i naturen i komfortable telt med gulv og senger. 

Gullåna Badehus
– Det nye badehuset har badstue, massasjerom, oppholdsrom med stor peis og et tårnrom for utsikt mot fjell og landskap i alle himmelretninger. Det blir unikt, forteller Merete Myklebust (50) om sitt nye tilskudd.

Håndlaget
Den flotte saunaen er håndlaget og spesialbygget i osp av lokale snekkere. Den er vedfyrt og det gir en spesiell varme. Ifølge Merete vil mange som ikke trives i en sauna finne det behagelig å være i en som er vedfyrt. Og som i tillegg har panoramautsikt.

Merete Myklebust og samarbeidspartner og massør Agata Zugh 

Japansk
Ved siden av sauna med finsk rituale, vil du kunne nyte japansk skrubb som er en del av den japanske badehuskulturen. Badehuset er også utstyrt med to stamper, badekar og fotbad i sedertre.

– Vannet til badehuset kommer fra en kilde som ligger rett overfor her på 1400 meters høyde og som heter Gullåna. Derav navnet på badehuset, forklarer Merete.

Overtok gården
Etter å ha gjennomført en fireårig psykoterapeutisk utdanning på ID-Academy i Danmark, flyttet Merete Myklebust i 2009 hjem til Valldal. Hun overtok gården og begynte å bygge opp det som i dag er Meretes Garden. Et sted hvor du kan dyrke deg selv i det som engang var et 600 kvadratmeter stort gartneri.

Gull og gråstein
Historien til gården Myklebust går tilbake i tre generasjoner. Det var Meretes bestefar som kjøpte og bygget opp gården der Merete vokste opp.

Setertur og grilling på Nedrestølen. 

– Bestefar var en eventyrer med sju barn. Han dro til Alaska på gullgraving og tjente nok penger til å bygge opp sin egen gård og en syltetøyfabrikk sammen med broren sin, forteller Merete.

Det var hennes far som i 1953 bygget gartneriet på gården, hvor ett av de tidligere drivhusene i dag rommer den japanske hagen på Meretes Garden. Duften og smaken av varme tomater er gode barneminner som har inspirert Merete til å dyrke selv.

Oase
– Jeg ønsket å ta med meg minner om en vakker og fruktbar plass, og gjøre det om til en oase for personlig vekst. På same måte som både far og bestefar fulgte drømmene sine og dyrka interessen for det som vokser og gror, har dette behovet også fulgt meg, om enn i en litt anna form. Jeg tror mange kvinner og menn i dag trenger et sted hvor det ikke skjer så mye. Et sanselig pusterom, sier Merete.

Yoga under åpen himmel. 

Klar for jentetur?

Et tips for en innholdsrik weekend i Valldal er å kombinere Meretes Garden og Valldal Fjordhotell som åpnet i fjor med fantastisk utsikt mot fjord og fjell.

Meretes Garden bør være et spennende mål for en annerledes jentetur eller for par. Meretes Garden kan skreddersy et opplegg med velvære, pleie og seterturer.

Finn roen i en japansk hage. 

Natten tilbringer dere tett på naturen i store bomullstelt. Fem telt er innredet som hotellrom med komfortable senger, dundyner og gode ullpledd. De er plassert på tregulv med platting i front. Det er stille, annerledes og behagelig å overnatte midt i vill og vakker natur.

Neste dag kan dere unne dere enda mer luksus på Classic Norway-hotellet i Valldal som ble åpnet i juli i fjor. Hotellet ligger bare noen meter fra fjorden og midt mellom turistfyrtårnene Geiranger og Trollstigen. Hotellet har flotte rom og fra restauranten har du fantastisk utsikt gjennom store glassvegger.

Innholdet i denne artikkelen er ikke produsert av Romsdals Budstikkes redaksjon, men av Romsdals Budstikkes markedsavdeling.

Romsdals Budstikke er opptatt av et tydelig skille mellom redaksjonelt og kommersielt innhold. Om du opplever at denne eller andre annonser på rbnett.no/ er utydelig merket, gi oss gjerne beskjed på e-post.