Slik ser det norske OL-håpet ut etter dramatisk uhell

Synnøve Solemdal var på vei til mål etter siste skyting. Så smalt det igjen.

Skadet: Synnøve Solemdal på legevakta etter at hun måtte sy fire sting under øyenbrynet.   Foto: PRIVAT

skiskyting

Lørdag gikk Synnøve Solemdal et treningsrenn på Lillehammer. Det endte med et stygt uhell som sendte Tingvoll-jenta rett på legevakta. Der måtte hun sy fire sting.

– Det ser nok litt mer dramatisk ut enn det er, sier Solemdal til Eurosport.no.

Kræsjet med annen løper

Blåveisen rundt høyre øye oppsto da hun kræsjet med en annen løper etter siste skyting i lørdagens test.

– Da ble det en tur på legevakta for å sy, det ble fire sting, forteller Solemdal, som ikke vet hvordan det gikk med løperen hun kolliderte med.

– Jeg vet faktisk ikke. Jeg var litt i min egen verden, det var mye blod som rant fra hodet. Det gikk heldigvis fint, men der og da var jeg ganske bekymret, sier hun til Eurosport.no.

I verdenstoppen: Synnøve Solemdal etter fjerdeplassen i verdenscupen i Østersund i desember.  Foto: Lise Åserud, NTB scanpix

Måtte sy fire sting

Øyet var klistret sammen de første dagene, og 28-åringen måtte sy under brynet på det øyet hun sikter med på standplass. Hun stiller likevel til start når verdenscuprennene i Oberhof starter torsdag.

Solemdal, som har mor fra Molde, er tilbake etter en lang sjukdomsperiode med borreliose. Hun har åpnet sesongen godt og før jul ledet hun verdenscupen sammenlagt etter fjerdeplass på sprinten i Östersund.

OL-uttak neste uke

I Oberhof venter sprint torsdag, jaktstart lørdag og stafett søndag. Skiforbundet tar trolig ut OL-troppen i neste uke. Der er Solemdal etter alt å dømme ett av navnene på lista.

Synnøve Solemdal har fire VM-gull på stafett og miksstafett de siste fem årene. Hennes beste individuelle resultat er verdenscupseieren i jaktstart i Hochfilzen i desember 2012.

Romsdals Budstikke ønsker en åpen og saklig debatt. Alle innlegg blir kontrollert etter publisering. Vi forbeholder oss retten til å forkorte, redigere og fjerne innlegg.

skiskyting