Olsbu etter hasteoperasjonen: - Må innrømme at det ikke er ideelt

Marte Olsbu (25) måtte hasteoperere blindtarmen for to og en halv uke siden. Den blide sørlandsjenta er snart tilbake for fullt.

Marte Olsbu håper å snart være tilbake etter operasjonen.  

skiskyting

Olsbu hadde et lite gjennombrudd forrige sesong hvor stafettgullet i Holmenkollen var høydepunktet.

Hun ble syk under et høydeopphold i Frankrike og ble sendt hjem. Der endte hun rett på operasjonsbordet for blindtarmsbetennelse. Hun har så smått begynt treningen, men den liggende skytingen har ikke vært enkel med operasjonssåret på magen.

— Jeg fikk skutt liggende igjen fredag. Det var litt problemer, men jeg hadde i hvert fall ikke smerter lenger. Så over helgen så er jeg nok tilbake i vanlig trening igjen.

— Jeg satser helt klart på å være klar for Östersund. Jeg tror det skal gå, sa hun til NTB.

Før hun ble syk har sesongforberedelsene stort sett gått som planlagt. Derfor er hun litt usikker på hvordan dette vil slå ut.

— Det litt vanskelig å si hvordan oppholdet vil påvirke resten av sesongen. Jeg må innrømme at det ikke er ideelt, men jeg tror ikke det skal ha så mye så si. Før jul vil jeg kanskje merke at man ikke har fått gjort de forberedelsene man hadde planlagt.

— Etter jul håper jeg at jeg ikke merker at dette har skjedd. Jeg hadde jo et bra treningsgrunnlag, og det er bare litt over to og en halv uke siden det skjedde, så det var ikke så lange avbrekket.

— VM blir helt klart spennende. Hochfilzen gleder jeg meg veldig til, men det er jo en stund til ennå så det mye jobb som skal gjøres. Å gå stafetten som tittelforsvarere er noe jeg gleder meg spesielt til, sa hun. (©NTB)

Romsdals Budstikke ønsker en åpen og saklig debatt. Alle innlegg blir kontrollert etter publisering. Vi forbeholder oss retten til å forkorte, redigere og fjerne innlegg.

skiskyting