Valgvinner Sandra Borch smigret av støtten fra Petter Northug

Skistjernen deltar sjelden i den offentlige debatten, men han sendte sin støtte til Sandra Borch da hun sto på stand i Tromsø.

Petter Northug sendte lykkønskninger til Sp-politiker Sandra Borch.   Foto: NTB Scanpix

langrenn

Senterpartiet er i ferd med å gjøre et knallsterkt valg. Selv om det etter alt å dømme blir borgerlig regjering i fire nye år, kan partiet se tilbake på et meget tilfredsstillende resultat.

Da stemmene var talt opp, sto partiet med 10,3 prosent – en oppgang på 4,8 prosent siden 2013. Det fører blant annet til at Sandra Borch får sin første periode på Stortinget.

I et intervju med lokalavisen Nordlys forteller pariets førstekandidat i Troms om gleden av det sterke valget, men også om en hyggelig lykkønskning under valgkampen fra en av Norges aller største stjerner, nemlig Petter Northug.

For da Borch sto på stand forrige lørdag, tikket det inn en sms fra skikongen.

– Stå på, Sandra, sto det.

Ifølge avisen strålte hele dugnadsgjengen i Tromsø Senterparti over meldingen og lykkønskningene. Overfor Nordlys forklarer politikeren bakgrunnen for støtten og hennes forhold til langrennsstjernen.

– Faren hans er Sp-politiker, sier Borch.

SP-gjengen gjør et godt valg i Tromsø. De har en oppslutning på 8,6 prosent, mer enn en dobling fra forrige stortingsvalg.

Sandra Borch var mellom 2011 og 2013 leder i Senterungdommen, ungdomspartiet til Senterpariet.

Romsdals Budstikke ønsker en åpen og saklig debatt. Alle innlegg blir kontrollert etter publisering. Vi forbeholder oss retten til å forkorte, redigere og fjerne innlegg.

langrenn