Tønseth vant da Norge fylte pallen: – Hans største prestasjon i karrieren

Didrik Tønseth avgjorde på oppløpet.

Sjur Røthe (fra venstre) og Didrik Tønseth gjorde opp om seieren på Lillehammer. Emil Iversen knep tredjeplassen.  Foto: JON OLAV NESVOLD / BILDBYRÅN NORWAY

langrenn

LILLEHAMMER/OSLO: Søndagens jaktstart på Lillehammer ble avgjort på den siste runden. Til slutt var Didrik Tønseth sterkere enn Sjur Røthe på oppløpet.

– Det er veldig stort, sa Tønseth etter triumfen.

Tønseth har tidligere hatt best etappetid i jaktstart. Det regnes teknisk sett som en verdenscupseier. Men dette er første gang Tønseth kommer først i mål i et verdenscuprenn. «Hans største prestasjon i karrieren», sa NRK-kommentator Jann Post.

– Jeg er helt enig. Det er fantastisk å lykkes, sa Tønseth til NRK.

Det ble en stor norsk dag på Lillehammer. Etter at Therese Johaug herjet i kvinneklassen, ble det trippelt norsk i herreklassen. Sjur Røthe og Emil Iversen fulgte Tønseth på pallen.

Iversen-comeback

På et tidspunkt så imidlertid Iversen fortapt ut. Han fikk tidlig kontakt med Røthe og Tønseth i tet, men måtte slippe. Røthe og Tønseth fikk større og større luke til forfølgerne.

Dermed ble det et stort felt - på ca. 20 løpere - som kjempet det NRK-kommentator Jann Post kalte «en voldsom kamp om tredjeplassen».

Da den striden skulle avgjøres, våknet Emil Iversen til liv igjen. Iversen var klart sterkest på oppløpet og utklasset resten av feltet.

Etterpå fortalte Iversen at han ikke var fornøyd med skiene.

– Kroppen er «monsterbra». Men på rundt 3,5 kilometer «subbet» skiene og det kom is under, sa Iversen til NRK.

Men spurten hans på oppløpet fikset pallplass for 27-åringen.

– Jeg er veldig fornøyd med at jeg klarer å mobilisere såpass. Jeg viser hva jeg er laget av på slutten, sa han til Aftenposten etter rennet.

Håpet på trippelt norsk

Trener Eirik Myhr Nossum var en lykkelig mann etter den norske palltrippelen.

– Jeg er veldig happy.

Han fortalte at det norske laget så på det som en mulighet allerede før rennet begynte.

– Det var det vi håpet på da vi så startlisten. Vi øynet muligheten til å få trippelt norsk.

Iversen hyllet også den norske lagprestasjonen.

– Det er karakter seks – vi tapetserer pallen. Vi er i grisegod form alle sammen. Jeg er stolt av laget.

Romsdals Budstikke ønsker en åpen og saklig debatt. Alle innlegg blir kontrollert etter publisering. Vi forbeholder oss retten til å forkorte, redigere og fjerne innlegg.

langrenn