Einarssons sølvbragd

VOSS (itromso.no): Fikk den ultimate oppreisningen etter torsdagens skuffelse.

snorri einarsson  Foto: Lars Eidissen

langrenn

I dag fikk nemlig Tromsø skiklubb-løperen NM-sølv etter å ha knust det store hjemmehåpet Sjur Røthe i innspurten . NM-kongen Martin Johnsrud Sundby kunne ingen gjøre noe med.

— Jeg har tenkt på dette løpet, skiathlon, i over ett år, stålte Snorri Einarsson på pressekonferansen etter løpet.

Les også: Johnsrud Sundby suveren igjen

Svarte på fremstøt

— Fra første gang jeg stilte opp i NM, har liksom dette vært plassen jeg vil gjøre det bra. NM har betydd mer for meg enn for mange andre. Da er det litt stort å endelig lykkes, fortsatte skihåpet.

Som mener landslagsløper Sjur Røthe tabbet seg ut like før oppløpet.

— Jeg var helt sikker på å tape spurten før han gjør generaltabben hvor han prøver å gå forbi meg på yttersiden. Da stenger jeg bare døren - han skal ikke få gå forbi meg på ytteren. Etter det tenkte jeg at nå skal jeg ta han.

Viktige sekunder

Sølvet skapte stor glede i Troms-leiren.

— Jeg hadde ikke trodd han kom til å vinne spurten. Sjur Røthe er en kjapp fyr. At Snorri tar han er helt rått, gliste Troms-troppens smøresjef og sekundant Karl-Gunnar Skjønsfjell til iTromsø etter målgang.

Han mener nøkkelen til medaljebragden var siste kilometer før skibytte på klassisk.

— Der klarte han å ta innpå noen sekunder og få ryggen til Sjur. Da skjønte jeg at det kunne bli medalje, for de andre løperne foran der er ikke så gode i fristil.

Romsdals Budstikke ønsker en åpen og saklig debatt. Alle innlegg blir kontrollert etter publisering. Vi forbeholder oss retten til å forkorte, redigere og fjerne innlegg.

langrenn