Denne veien skal hete «Marit Bjørgens vei»

– Jeg er både stolt og ydmyk.

Her starter det som skal bli hetende «Marit Bjørgens vei».  Foto: Skjempdump Google/NTB Scanpix

langrenn

Da Marit Bjørgen la opp etter forrige sesong, kunne 38-åringen se tilbake på en rekke titler. Åtte OL-gull, 16-VM-gull og 114 enkeltseiere ble fasiten etter en formidabel karriere.

Nå får Bjørgen enda en ting å være stolt av.

Navnekomiteen i Midtre Gauldal har nå bestemt at langrennsdronningen skal få en vei oppkalt etter seg. Veien fra Rognesbrua og opp til Bjørgens hjemgård Bjørga får nå navnet «Marit Bjørgens vei».

Her går «Marit Bjørgens vei». 

Det er uvisst når den drøyt seks kilometer lange veien offisielt får navnet, men vedtaket er i hvert fall nå formelt.

Enstemmig vedtatt

– Det er så klart stas å få en vei oppkalt etter seg. Det er jo stort sett bare avdøde personer som får det. Jeg er både stolt og ydmyk, sier Bjørgen til lokalavisen Trønderbladet etter å ha blitt orientert om «veidåpen» på rådhuset på Støren fredag.

– Jeg synes det er bra at det ble veien opp til hjemgården min. Det er jo der jeg vokste opp, så det er litt spesielt. Jeg har trent mye opp de beryktede bakkene. Det er en av grunnene til at jeg ble så god på ski, legger hun til.

Navneleder John Birger Krokan forteller at forslaget ble enstemmig vedtatt. Tidligere har ikke veien hatt et navn og da forslaget om Marit Bjørgens vei kom på bordet, tente de umiddelbart på ideen.

– Ment for å hedre henne

– Alle vet hva hun har utrettet, hun er OL-mester og verdemsester. Dette er jo ment for å hedre henne. Hun har satt området på kartet, sier Krokan.

At det ble akkurat den veien handler naturligvis om oppveksten hennes Rognes.

– Hun er oppvokst i den ene enden av veien, sier han.

Bjørgen er i hjemplassen på høstferie sammen med Fred Børre Lundberg og sønnen Marius (to år). Nå venter idrettsparet sitt andre barn.

Romsdals Budstikke ønsker en åpen og saklig debatt. Alle innlegg blir kontrollert etter publisering. Vi forbeholder oss retten til å forkorte, redigere og fjerne innlegg.

langrenn