Svindals skrekkfall får konsekvenser: Nå tar FIS grep

Det internasjonale skiforbundet (FIS) tar affære etter de alvorlige skadene i Kitzbühel sist helg. I Garmisch kommende helg skal dypeste punkt i kompresjonen markeres med farge i snøen.

SKREKKFALL: Aksel Lund Svindal røk korsbåndet etter dette fallet lørdag i Kitzbühel lørdag.  Foto: Joe Klamer, AFP/NTB scanpix

vintersport

Det sa FIS-renndirektør Hannes Trinkl til Servus-TV tirsdag.

— Jeg kommer til å snakke med alle utøverne, ikke bare stjernene og de rutinerte, men også med de unge. Jeg er takknemlig for all kritikk, for bare slik kan vi gjøre vårt produkt bedre, sa han.

Sist helg falt Georg Streitberger, Hannes Reichelt og Aksel Lund Svindal i tur og orden i samme del av utforløypa, og alle havnet på sykehus. Både Streitberger og Svindal ødela korsbåndet.

Under trening før rennet falt også Florian Scheiber og Max Franz samme sted. Senere er det kommet kritikk mot arrangøren fordi rennet ikke ble stoppet tidligere, noe som kunne spart iallfall Svindal for hans alvorlige skade.

Ifølge FIS' analyse var årsaken til fallene flatt lys og dårlig sikt. Utøverne fikk ikke øye på ujevnheter i løypa tidlig nok til å forberede seg på dem. Farge i snøen skal hindre at det skjer igjen i Garmisch-Partenkirchen kommende helg. (©NTB)

Tagger:

Romsdals Budstikke ønsker en åpen og saklig debatt. Alle innlegg blir kontrollert etter publisering. Vi forbeholder oss retten til å forkorte, redigere og fjerne innlegg.

vintersport