Mowinckel sparte på kruttet i forkortet utforløype: – Jeg kjørte bare på trygghet

Ragnhild Mowinckel (25) kjørte kontrollert og ikke med fullt trykk i tirsdagens treningsomgang foran onsdagens verdenscupfinale i utfor.

Ragnhild Mowinckel kjørte kontrollert gjennom ei forkortet utforløype i tirsdagens treningsomgang i Åre.  Foto: Jan H. Indbjør

vintersport

– Det var helt greit, jeg kjørte bare på trygghet i dag. Dette var første gang jeg kjørte utfortraseen her, og i tillegg var starten flyttet ned, sa Mowinckel til Rbnett etter gjennomkjøringa.

Hun fikk notert den 21. beste tida av de 26 finaleløperne, men det bør ingen legge noen vekt på – hun tok det synlig rolig i den korte løypa.

USAs Alice McEnnis kjørte raskest (57,11), mens Ragnhild ble klokket inn 1,87 sekund langsommere.

Den andre norske løperen i verdenscupfinalene i utfor og super-G denne uka, 19-åringen Kajsa Vickhoff Lie fra Bærum, var 67 hundredeler raskere enn Ragnhild.

Kajsa kvalifiserte seg til verdenscupfinalene med sine to gull i junior-VM i Davos i februar.

«Treig» snø

Mandagens planlagte treningsomgang snødde og blåste bort. Det arrangeres sjelden utfor i Åre i verdenscupsammenheng, og derfor var løypetraseen et nytt bekjentskap for de fleste av de 26 kvinnene.

Onsdag kjøres utforfinalen, forhåpentlig i full lengde.

– Det er mulig vi får kjøre gjennom den øverste delen av løypa før rennet, og det håper jeg. Det var naturlig nok litt løst enkelte plasser i dag, men slik blir det etter et snøfall som vi hadde i går. Det gikk derfor litt treigt i dag, men det blir sikkert skarpere i morgen. Det er ingen spesielt vanskelige partier, men da gjelder det å treffe skikkelig med sporvalgene i svingene, sa Mowinckel.

Romsdals Budstikke ønsker en åpen og saklig debatt. Alle innlegg blir kontrollert etter publisering. Vi forbeholder oss retten til å forkorte, redigere og fjerne innlegg.

vintersport