Reiste til Åre med forventninger om medalje. Slik forklarer Kilde VM-nedturen

Utforkjøringen i storslalåmrennet satte punktum for et skuffende VM for Aleksander Aamodt Kilde.

Aleksander Aamodt Kilde måtte konstatere at fredagens storslalåmrenn ble nok en skuffelse.  Foto: DANIEL STILLER / BILDBYRÅN

vintersport

ÅRE/OSLO: Aleksander Aamodt Kilde hadde knapt satt utfor i storslalåmløypen før det gikk galt, i det som var hans siste medaljemulighet i VM.

Kilde kjørte ut allerede før TV-sendingen fikk fokusert på løpet hans.

– Det er en oppsummering av VM det der. Det gikk ikke helt etter planen, sa Kilde etterpå.

Dermed reiser han hjem fra mesterskapet med en 24.-plass, 8.-plass, og 22.-plass, i tillegg til nedturen i storslalåmrennet.

– Har gjort feil i alle omgangene

Før mesterskapet forventet Kilde å kjempe om helt andre plasseringer enn det. Han var på pallen i utforrennet i Wengen, som ble kjørt så sent som 19. januar.

Han var klar etter fredagens renn: Forventningen før VM var medalje.

Men i Åre har ting, som han selv sa etter storslalåmrennet, «ikke gått etter planen».

– Jeg tar med meg lite fra VM. En 8.-plass og en rask utfordel i kombinasjonen. Jeg vet at farten er der og tar med meg erfaringen herfra.

Kilde fortalte at løypen i Åre har vært utfordrende.

– Gjør du én liten feil, så er du langt bak. Jeg har gjort feil i alle omgangene. Grunnen til det vet jeg ikke. Jeg vil kanskje litt for mye.

Må lære

26-åringen har stadig forbedret seg de siste årene, men han mener prestasjonene i VM var et steg tilbake mot gamle synder.

– Det ble litt som for tre år siden. Da kjørte jeg raskt i partier, men ødela renn på feil. Det gjorde jeg nå i VM også. Jeg må lære av det.

– Jeg vet at jeg er rask, så fort jeg holder antall feil nede, la han til.

Nå venter nye oppgaver i verdenscupen for bærumsutøveren.

– Det er kjipt å ikke ta med seg noe herfra, men jeg har levert resultater i år. Jeg får fokusere på det, istedenfor at det gikk dårlig her. Alt i alt er jeg fornøyd med hvordan det har gått de siste månedene.

Romsdals Budstikke ønsker en åpen og saklig debatt. Alle innlegg blir kontrollert etter publisering. Vi forbeholder oss retten til å forkorte, redigere og fjerne innlegg.

vintersport