Norsk alpinist røk korsbåndet for fjerde gang - mister OL

Maria Tviberg måtte hentes med helikopter etter fall under treningen til helgens utforrenn.

Maria Tviberg heises opp i et helikopter etter å ha falt under utfortreningen i Lake Louise tirsdag.  Foto: Frank Gunn, The Canadian Press / AP / NTB scanpix

vintersport

Maria Tviberg falt under første treningsomgang til helgens utforrenn i Lake Louise og måtte hentes med helikopter. Det fraktet henne til sykehus for ytterligere undersøkelser og behandling.

– Maria Tviberg har røket fremre korsbånd i høyre kne. Hun blir i nær framtid fraktet hjem til Norge for videre behandling, heter det i en pressemelding fra Skiforbundet onsdag morgen.

Dermed ryker også OL-drømmen for alpinisten, som antakelig ville vært en del av troppen til lekene i Pyeongchang i februar.

Tviberg var 26. løper som satte utfor i den første av tre berammede treningsomganger i Lake Louise, og den første som falt.

23-åringen fra Åsane i Bergen har vært plaget med kneskader flere ganger før. Tre ganger har hun vært plaget med korsbåndsskader. Hun var tilbake fra skade i Lake Louise for ganske nøyaktig ett år siden. Den gang var det et lykkelig comeback hvor hun kjørte ned til en 13. plass.

Det var samme bakken som hun nå ble fraktet bort fra i helikopter.

Maria Tviberg falt stygt i Canada tirsdag. Her fra et renn i fjor.  Foto: Alessandro della Valle / TT / NTB Scanpix

Tina Weirather fra Liechtenstein noterte beste tid på treningen, fulgt av italienerne Elena Fanchini og Sofia Goggia. De var henholdsvis to og tre hundredeler bak.

Ragnhild Mowinckel tok seg helskinnet gjennom løypa, men var 3,29 sekund bak bestetiden og ble bare nummer 38. Kajsa Vickhoff Lie var slått med 4,40 sekunder og endte på delt 48.-plass.

Av 59 startende var Tviberg og italienske Nicol Delago de eneste som ikke kom til mål.

Det skal kjøres verdenscuprenn i utfor fredag og lørdag i Lake Louise, før helgen avsluttes med super-G søndag.

(Aftenposten/NTB)

Tagger:

Romsdals Budstikke ønsker en åpen og saklig debatt. Alle innlegg blir kontrollert etter publisering. Vi forbeholder oss retten til å forkorte, redigere og fjerne innlegg.

vintersport