Medaljehåp fikk kreftbeskjed - én måned før OL

– Alt renner ut i sanden.

Elena Fanchini (til høyre) har fått påvist kreft – én måned før OL. Her er hun sammen med søsteren Nadia under et verdenscuprenn i Lake Louise i desember.  Foto: NTB Scanpix

vintersport

Elena Fanchini (32) er én av verdens beste utforkjørere, og italienske alpinfans hadde store forhåpninger for henne før OL.

Men med én måned til lekene i Pyeongchang har Fanchini fått en sjokkbeskjed. Det italienske forbundets leger har funnet ut at hun har en svulst. Dermed er sesongen over.

– Jeg skal gå gjennom alle de nødvendige undersøkelsene. Jeg skal ta hånd om det, og vende tilbake til skirenn neste sesong, sier Fanchini i en pressemelding fra det italienske skiforbundet.

Hverken Fanchini eller forbundet presiserer hvor svulsten er plassert.

– Jeg gir ikke opp

Ifølge pressemeldingen er svulsten mulig å behandle. Likevel slår nyheten ned som en bombe i alpinmiljøet.

Fanchini har preget fartsdisiplinene i en årrekke, og har to verdenscupseire. Hun startet inneværende sesong med en fjerdeplass i Lake Louise, men senere har resultatene sviktet.

Meldingen Fanchini har lagt ut på Instagram er full av pågangsmot.

– Livet har gitt meg en ny utfordring, en alvorlig ting som gjør at jeg må stoppe opp og trenger behandling, skriver Fanchini, før hun fortsetter:

– Det er ikke lett, for jeg tenker på alle ofrene, innsatsen og målene for sesongen, samt OL og drømmene mine. Alt renner ut i sanden. Sånn er livet, du vet aldri hva som kan skje, men jeg gir ikke opp. Jeg vil møte denne nye utfordringen med så mye styrke og mot, slik at jeg kan komme tilbake sterkere og realisere drømmene mine, sier Fanchini.

Støttemelding

Fanchinis yngre søster Nadia er også aktiv som alpinist. Den italienske skipresidenten Flavio Roda gjør det klart at Fanchini har hele miljøet i ryggen.

– Jeg vil at Elena skal vite at vi støtter henne og familien hennes, og at vi gleder oss til hun er tilbake i skibakken, sier Roda.

Elena Fanchini er ferdig for sesongen, og vil fokusere på kreftbehandlingen de neste månedene. Søndagens utforrenn i Bad Kleinkirchheim går dermed uten henne.

Romsdals Budstikke ønsker en åpen og saklig debatt. Alle innlegg blir kontrollert etter publisering. Vi forbeholder oss retten til å forkorte, redigere og fjerne innlegg.

vintersport