Ingen norsk VM-medalje - utslått av Frankrike i parallellslalåm

De norske løperne tok seg til kvartfinalen i tirsdagens lagkonkurranse i parallell mixed slalåm.

Kristin Lysdahl under tirsdagens lagkonkurranse i parallellslalåm.  Foto: Poppe, Cornelius / NTB scanpix

vintersport

I den ble franskmennene for sterke. Kun Leif Kristian Haugen klarte å vinne sitt heat. Norges overmenn- og kvinner gikk til slutt helt til topps i konkurransen etter å slått Slovakia i finalen.

– Det er små marginer. Dette er nok noe av det beste vi har gjort i lagsammenheng, sa Haugen til NRK etter at Norge var slått ut.

Lite trening

Det norske laget har ingen store tradisjoner i mixed parallellslalåm. Kvartfinale i forrige VM, i Vail, var til nå Norges beste resultat disiplinen. Tirsdag ble det altså tangering.

Mixed parallellslalåm er på OL-programmet for første gang i Peyongchang 2018.

– Burde Norge ta det mer på alvor i treningsarbeidet?

– Jeg synes vi tar det på alvor. Det er bare hva som må prioriteres. Dette er viktig, men dersom dette skal prioriteres må det gå ut over noe annet som kanskje er viktigere, sa Kilde.

– Jeg har brukt den nette sum av to timer på dette!

Blant annet Sverige så ut til å ha trent på parallellslalåm. Flere av de svenske løperne, spesielt Mattias Hargin, vekket oppsikt ved å «bokse» bort portene for å komme raskere til målstreken. Det resulterte til slutt i en svensk bronsemedalje.

– Den boksingen har jeg aldri prøvd før. Jeg prøvde det først nå, men «faila» litt både første og andre runde. Jeg vet ikke om de har stor fordel av det. De ser raske ut. Du må nok treffe veldig med timingen når du gjør det, ellers taper du tid, sa Kilde.

– OK fornøyd

Norge tok seg greit videre fra 1/8-finalen mot Tsjekkia. Kristin Lysdahl, Haugen og Maren Skjøld vant alle sine relativt jevne heat. Med allerede sikret avansement, tok Aleksander Aamodt Kilde det rolig mot Ondrej Berndt, og havnet litt bak – uten at det spilte noen rolle.

Kvartfinalen ble mindre jevn – i disfavør Norge. Både Lysdahl og Skjøld tapte sine heat mot Adeline Baud Mugnier og Tessa Worley, mens Haugen altså vant sitt. På stillingen 1–2 til Frankrike måtte Aleksander Aamodt Kilde beseire slalåmspesialist Alexis Pinturault. Kilde havnet 22 hundredeler bak sin franske konkurrent. Dermed var Norge ute.

– Jeg kunne nok gjort det litt bedre, men etter en lang uke gikk ikke det i dag. Alt i alt synes jeg vi skal være OK fornøyde, vi har ikke kommet så langt før, sa Kilde til Aftenposten etter rennet.