I dag kan Aleksander Aamodt Kilde slutte seg til eksklusiv gruppe

Aksel Lund Svindal er eneste nordmann dette årtusenet som har stått øverst på pallen etter et utforrenn i Val Gardena. Lørdag er det nye muligheter.

Aleksander Aamodt Kilde etter verdenscuprennet i super-G i Italienske Val Gardena i Kandahar-løypa Saslong. Lørdag kan han bli andre nordmann dette årtusenet som vinner et utforrenn i denne løypa.  Foto: NTB scanpix

vintersport

I dette årtusenet er det kun Svindal som har vunnet et verdenscuprenn i utfor i Val Gardena, men også Erik Håker (1978), Atle Skårdal (1990) og Lasse Kjus (1998) har vunnet her tidligere. Lørdag skal de norske gutta kaste seg ned den italienske bakken nok en gang.

– Jeg er klar for i morgen jeg, sier Aleksander Aamodt Kilde til NTB. Da hadde han nettopp kjørt ned til en fjerdeplass i super-G-rennet fredag.

Selv om Norge ikke klarte en pallplassering i super-G-rennet sier Kilde at det norske laget starter med blanke ark lørdag.

– Vi stiller jo sterkt igjen, da, men i dag (fredag) var det ikke full klaff, så vi får se hvordan det går i morgen. Jeg er i hvert fall klar, sier Kilde.

For egen del sier han at det er masse å ta med seg fra fredagens renn.

– Det er fortsatt det samme for meg, å være litt taktisk. Men jeg føler jeg er i godt i rute og kan gi gass i morgen på utforen.

– Må kjøre bra

Aksel Lund Svindal, som vant utforrennet i Beaver Creek, var ikke helt fornøyd med fredagens 9.-plass i super-G. Men usikker på formen er han ikke og sier til NTB at han trenger flere renn.

– Jeg kjenner at jeg trenger å komme litt inn i rytmen igjen etter den litt ufrivillige pausen jeg fikk etter Beaver Creek.

Etter rennet i USA ble det trøblete kneet hovent, og superalpinisten ble holdt på sidelinjen i flere dager. Men lørdag får han nye muligheter til å kjøre mer.

– Jeg må kjøre bra hvis jeg skal ha noen sjans. Men det er absolutt en mulighet til å gjøre det godt, sier en optimistisk Svindal, som sist vant utforrennet her i 2015. Året før ble det andreplass.

– Nei

På spørsmål om det er noe å ta med seg fra fredagens renn til lørdagens utfor svarer både Kjetil Jansrud og Adrian Smiseth Sejersted: Nei.

Lørdag er det nye muligheter for de norske gutta.

– Det er bare å kjøre. Det er gode forhold og gode muligheter, sier Jansrud, mens Sejersted sier det eneste han skal gjøre fram til rennstart lørdag er å samle så mye energi som mulig.

Romsdals Budstikke ønsker en åpen og saklig debatt. Alle innlegg blir kontrollert etter publisering. Vi forbeholder oss retten til å forkorte, redigere og fjerne innlegg.

vintersport