Ny Kristoff-seier i Tour de Fjords: - Følte jeg hadde god kontroll

Nordmannen var overlegen på oppløpet i Haugesund.

Alexander Kristoff vant den andre etappen i Tour de Fjords med god margin og økte sammenlagtledelsen i det norske etapperittet.  Foto: NTB Scanpix

sykkel

Alexander Kristoff fulgte opp gårsdagens seier på den første etappen av Tour de Fjords og vant den andre etappen i dag.

Etter over 200 kilometer i surt og kaldr vært, kjørte et samlet hovedfelt inn i målbyen Haugesund. Da tok Team Katusja og Sven Erik Bystrøm føringen. Kristoffs opptrekkstog satte igang med snaut tre kilometer igjen til mål, og hadde så godt som full kontroll inn til målgang. Kristoff åpnet spurten sammen med Jasper Stuyven fra Trek med ca 200 meter igjen, og vant klart. Danske Asbjørn Kragh Andersen ble nummer tre.

Kald vinner

Etter målgang forsvant en kald vinner rett i lagbussen for å få seg en varm dusj.

— Det var veldig kjekt å vinne, men det var en kald dag! Da er det viktig å få igjen varmen, sa en nydusjet vinner da han kom ut til de ventende reporterne.

— Det var mange som prøvde seg i dag. Det var litt kaotisk, men jeg følte jeg hadde god kontroll, sier han om spurten.

Seier nummer 15

Seieren var Kristoffs 15. denne sesongen. Én mer enn han vant i hele fjor. Men han ikke satt noen målsetning om antall seiere.

— Nei, jeg har ikke det. Vi vil bare gjøre det best mulig, sier Kristoff.

Med seieren økte han ledelsen i sammendraget til 14 sekunder. Nærmest følger lagkamerat Marco Haller og dagens nummer to, Stuyven.

Vi fulgte rittet direkte:

Romsdals Budstikke ønsker en åpen og saklig debatt. Alle innlegg blir kontrollert etter publisering. Vi forbeholder oss retten til å forkorte, redigere og fjerne innlegg.

sykkel