Froome utskrevet en snau måned etter skrekkvelten

Tour de France røk for Chris Froome da han veltet stygt og fikk flere bruddskader. Nesten en måned senere han endelig hjemme igjen.

Proffsyklist Chris Froome ble stygt skadet i Critérium du Dauphiné 12. juni.  Foto: Heiko Junge / NTB scanpix

sykkel

Froome pådro seg brudd i nakken, lårbein, albue, hofte og ribbein da han krasjet stygt på løyperekognosering før tempoetappen i Critérium du Dauphiné 12. juni.

Ulykken kunne fort kostet den firedobbelte Tour de France-vinneren livet. Den første operasjonen like etter hendelsen varte i åtte timer og var vellykket. Siden den gang har Froome gjennomgått flere operasjoner.

«Det er en stor skuffelse å ikke være med i Tour de France, men jeg er glad for å være utskrevet fra sykehus og hjemme igjen», skrev Froome på Twitter fredag.

34-åringen ble skrevet ut av sykehuset i Saint-Étienne omtrent én uke etter ulykken. Siden den gang har han vært på et rehabiliteringssenter.

Froome vant Tour de France sammenlagt i 2013, 2015, 2016 og 2017. Årets ritt må Ineos-rytteren følge hjemmefra.

«Jeg ønsker Team Ineos alt det beste de tre kommende ukene. Jeg vil følge med fra sengen, så gjør det bra» tvitret han videre.

(©NTB)

Romsdals Budstikke ønsker en åpen og saklig debatt. Alle innlegg blir kontrollert etter publisering. Vi forbeholder oss retten til å forkorte, redigere og fjerne innlegg.

sykkel