Svenskenes trener utestengt fra OL: – Jeg har ingen mulighet til å forsvare meg

Sveriges skiskyttertrener får ikke akkreditering til OL.

Svenskenes skiskyttertrener Wolfgang Pichler får ikke reise til OL i Pyeongchang.   Foto: JANERIK HENRIKSSON, NTB scanpix

skiskyting

RUHPOLDING: Wolfgang Pichler er trener for svenske skiskyttere, men til OL med sine løpere får han ikke reise.

Årsak: Han var trener for de russiske skiskytterdamene under OL i Sotsji. Tre av disse løperne har senere fått dopingdommer.

Han er sammen med en rekke andre russiske trenere og ledere som var i Sotsji, utestengt fra lekene i Pyeonchang i neste måned.

Pichler er denne uken til stede sammen med det svenske laget i sin hjemby Ruhpolding. Det er andre perioden han er trener for Sverige. Laget har tatt store steg og for første gang på flere år er det håp om gode plasseringer for svenske skiskyttere.

Fredag ettermiddag holdt han en pressekonferanse i Ruhpolding hvor han gikk til kraftig angrep på IOC for utestengelsen fra de kommende lekene.

– Jeg har ingen muligheter til å forsvare meg. Jeg forventet at IOC ville høre på min forklaring. Dette har ikke noe med demokrati å gjøre, fortalte han på pressekonferansen.

Han er fortvilet og nekter for at han har hatt noe som helst å gjøre med det som var en statlig styrt doping av russiske utøvere under lekene på hjemmebane i Sotsji.

Han tror han har få muligheter til å komme seg til Pyeongchang nå.

– Men jeg vil kjempe for mitt gode navn og rykte.

Den svenske treneren opplevde også drama på stadion under herrestafetten. Svenskenes løper på første etappe, den tidligere nordmannen Torstein Stenersen, kollapset etter målgang og måtte sendes på sykehus. Det sto fredag ettermiddag bra til med svensken.

Romsdals Budstikke ønsker en åpen og saklig debatt. Alle innlegg blir kontrollert etter publisering. Vi forbeholder oss retten til å forkorte, redigere og fjerne innlegg.

skiskyting