Gullvinneren i Kollen legger opp: – Nei. Jeg skal ikke ha barn

Fredag bestemte hun seg. Hun legger opp med øyeblikkelig virkning.

Fanny Horn Birkeland var med på stafettlaget som tok gull i VM i Holmenkollen i 2015.  Foto: Ruud, Vidar / NTB scanpix

skiskyting

HOCHFILZEN: Hele VM har vært en lang nedtur for Fanny Horn Birkeland. 28-åringen fra Oslo mente at nok fikk være nok. Etter å ha blitt vraket fra stafettlaget sa hun takk for seg. Hun legger opp.

Ikke med til prøve-OL

Hun blir ikke med når landslaget drar til prøve OL og verdenscup i OL-byen Pyeongchang kommende søndag.

Fanny Horn Birkeland forklarte hvorfor hun kun vil være tilskuer til skiskyting i årene fremover  Foto: Berit Roald, NTB scanpix

– Jeg sa det til Lars Helge (Birkeland – ektemann og skiskytter) at dersom jeg ikke får det til, så ser jeg ingen grunn til å fortsette frem mot OL, fortalte hun. Hun var tilskuer da to av hennes lagvenninner gikk den avsluttende fellesstarten.

Det er som skiskyttertilskuer hun vil bli å se i sporten fremover. Og hun hadde sine lagvenninner i tankene da hun ga såpass tidlig beskjed om at hun gir seg.

– Dermed kan vi sende jenter til Sør-Korea som har ambisjoner om å være med i OL neste år.

Ingen barneplaner

Sommeren 2014 giftet hun seg med skiskytterkollega Lars Helge Birkeland. Hun har aldri lagt skjul på at hun ønsker seg en familie. Men hun har ingen umiddelbare planer.

– Nei. Jeg skal ikke ha barn. Det får vente noen år til. Jeg har en mann som blir syk bare han ser en annen som er syk, så da blir det mer å legge til rette for ham i de nærmeste årene. Men familie skal vi ha en gang, men ikke helt ennå, sier hun.

Fanny Horn Birkeland under normaldistansen. Det ble nok en plassering veldig langt nede på resultatlisten.  Foto: Berit Roald, NTB scanpix

Det er usikkert hva det er hun kommer til å bruke tiden sin på i fremtiden.

– Jeg får finne ut hvilken retning jeg skal gå. Men er det noen som har et fristende jobbtilbud, så bare kom med det, sier hun og gliser.

Hun har håp om å få gå ett verdenscuprenn til denne sesongen. Det som går på hennes egen hjemmebane og som er de siste løpene for sesongen.

– Det hadde vært stort å få gå i Kollen, men jeg må nå først bli tatt ut, sier hun.