Carlsen med mesterlig snuoperasjon

Magnus Carlsen fikk en elendig åpning, men utnyttet en tabbe og slo Pavel Eljanov med svarte brikker i nest siste parti i Wijk aan Zee-turneringen i sjakk.

Magnus Carlsen var i trøbbel, men snudde til seier mot Pavel Eljanov i storturneringen i Nederland.  Foto: Pontus Höök / NTB scanpix  Foto: Höök, Pontus / NTB scanpix

sjakk

Dermed er Carlsen et halvt poeng bak sammenlagtlederen Wesley So fra USA før søndagens 13. og siste runde.

Etter over fem timer rodde Carlsen i havn en viktig seier, men den satt langt inne. Det norske sjakkgeniet havnet tidlig i trøbbel. En stor tabbe fra Eljanov utlignet derimot stillingen, og ukraineren mistet etter hvert kontrollen.

Da slo Carlsen til. Han lyktes med å bytte seg til et tårnsluttspill, der han sikkert styrte inn til seier etter 60 trekk. Sjakkverdensmesteren hadde to strake remis før lørdagens seier.

- Det er helt utrolig at jeg fortsatt henger med etter å ha spilt så dårlig i den andre halvdelen av turneringen, sa Carlsen ifølge Matt & Patt etter seieren

Søndag skal han bryne seg på fjorårets tapende VM-utfordrer Sergej Karjakin.

Skulle det stå likt etter 13 runder blir turneringen avgjort etter omspill.

(©NTB)

Romsdals Budstikke ønsker en åpen og saklig debatt. Alle innlegg blir kontrollert etter publisering. Vi forbeholder oss retten til å forkorte, redigere og fjerne innlegg.

sjakk