Carlsen hyllet av turneringsvinner: – Han var min inspirasjon til å jobbe hardere

Magnus Carlsen spilte remis mot Sergej Karjakin etter at amerikanske Wesley So allerede hadde sikret seg sammenlagtseieren i Wijk aan Zee-turneringen i sjakk.

Magnus Carlsen i VM-kampen mot russiske Sergej Karjakin. Foto: Pontus Höök / NTB scanpix  Foto: Höök, Pontus / NTB scanpix

sjakk

Dermed ble det en reprise på et av de mange VM-partiene i New York mellom Carlsen og Karjakin. Ettersom Wesley So avgjorde sitt parti mot Jan Nepomniatsjtsji til sin fordel etter bare 28 trekk, hadde amerikaneren allerede dratt i land turneringsseieren snaue to timer før Carlsen og Karjakin var ferdigspilt.

– Det er stort å vinne denne turneringen foran verdensmesteren. Magnus er fortsatt den beste spilleren i verden, sa 23 år gamle So, som står med 56 partier uten tap, ifølge nettstedet Matt & Platt.

Respekt

So brukte også anledningen til å snakke varmt om Carlsen.

– Jeg har enorm respekt for ham. Jeg har lært mye av hans sjakkferdigheter bare ved å følge partiene. Han var min inspirasjon til å jobbe hardere, og han er fortsatt den beste spilleren i verden.

– Jeg har ikke slått ham i et klassisk parti ennå, men jeg ser fram til det skjer. Det at han er den beste spilleren i verden, gjør meg litt nervøs. Vi har mange remiser, men det blir veldig vanskelig å slå ham.

Desperat

So vant Wijk aan Zee-turneringen med ni poeng av 13 mulig. Carlsen endte på åtte poeng, og det norske sjakkgeniet er avhengig av at Wei Yi avgir poeng i sitt parti for å ta annenplassen.

Carlsen innledet partiet mot fjorårets VM-motstander godt, men slet med å finne de riktige trekkene etter hvert som spillet gikk sin gang. Karjakin forsvarte seg godt og tok over føringen. En desperat Carlsen ofret tårnet sitt, noe som til slutt reddet remis etter 53 trekk.

(©NTB)

Romsdals Budstikke ønsker en åpen og saklig debatt. Alle innlegg blir kontrollert etter publisering. Vi forbeholder oss retten til å forkorte, redigere og fjerne innlegg.

sjakk