FIFA-topp arrestert - risikerer 15 års fengsel

Tidligere FIFA-visepresident Eugenio Figueredo ankom torsdag hjemlandet Uruguay etter å ha blitt utlevert fra Sveits for å stilles for retten på korrupsjonsanklager.

Eugenio Figueredo ankom torsdag hjemlandet Uruguay etter å ha blitt utlevert fra Sveits  Foto: Reuters

idrettspolitikk

Figueredo er tidligere president i Sør-Amerikas fotballforbund Conmebol. Han er tiltalt for svindel og hvitvasking av penger, og om han finnes skyldig kan han dømmes til fengsel i to til 15 år.

83-åringen var en av sju FIFA-ledere som ble pågrepet på et luksushotell i Zürich i mai i en aksjon som rystet Det internasjonale fotballforbundet. Etterforskningen har ført til at flere av fotballens aller mektigste menn mister posisjonene sine og kan bli straffedømt.

USA, som står bak etterforskningen, ønsker også Figueredo utlevert på en korrupsjonsanklage. Figueredo gikk med på utlevering til Uruguay, men har motsatt seg utlevering til USA.

83-åringens forsvarer har bedt om at han på grunn av sviktende helse får være under husarrest i påvente av rettssaken, men i en høring torsdag ble han varetektsfengslet.

Figueredo var president i Uruguays fotballforbund fra 1997 til 2006 og ble Conmebol-president i 2013. Conmebols tre siste presidenter er pågrepet i korrupsjonssaken. (©NTB)

Romsdals Budstikke ønsker en åpen og saklig debatt. Alle innlegg blir kontrollert etter publisering. Vi forbeholder oss retten til å forkorte, redigere og fjerne innlegg.

idrettspolitikk