Yttergård Jenssen tror på oppsving under Høgmo

Ruben Yttergård Jenssen (26) og Norge var aldri i nærheten av å tukte Italia, men tror på rask bedring.

TAPTE: Alessandro Florenzi og Italia var hakket hvassere enn Ruben Yttergård Jenssen og Norge. I bakgrunnen gir Italia-trener Antonio Conte sine instruksjoner.   Foto: Terje Pedersen, ANB

fotball

ULLEVAAL: Norge kom tidlig under hjemme mot Italia da Ruben Yttergård Jenssens fikk tillit fra start i sin 34. kamp med flagget på brystet.

– Alle sammen inkludert meg selv er veldig skuffet nå. Vi får reise hjem hver til vårt og bruke nesten måneden godt på å bli enda bedre, sier Ruben Yttergård Jenssen til iTromsø i mixed-zone på Ullevaal like etter kampslutt.

Italia vant fullt fortjent 2-0, men Yttergård Jenssen håper og tror Norge kan snu dette fort.

– Vi har ennå ikke klart å levere 90 minutter med god fotball under Per, men den dagen vi gjør det, er jeg sikker på at det kommer til å bli veldig bra, sier Jenssen.

– Veldig skuffet

Knappe kvarteret var gått da Simone Zaza skjøt Italia i ledelsen fra kloss hold.

Norge holdt ut til pause, men greide ikke å sette press hjemme mot italienerne.

– Jeg er veldig skuffet akkurat nå. Vi hadde veldig trua på at dette skulle gå før kampen. Jeg synes vi starter bra, men de får et litt tilfeldig første mål og alle som har sett Italia spille vet at de er kanskje verdens beste lag til å ri på en 1-0-ledelse, sier 26-åringen.

I 2. omgangen fortsatte italienerne å presse og fikk uttelling etter 62 minutter da Leonardi Bonucci stanget inn 2-0. Yttergård Jenssen ble tatt av banen etter 70 minutter og italienerne fortsatte å presse på.

Norge virket fullstendig sluttkjørte og Italia var nærmere 3-0 enn Norge var redusering da de rullet opp angrep etter angrep og produserte flust med målsjanser i sluttminuttene.

– Jeg synes også vi starter bra i 2. omgang. Vi var enige om at vi sku gå ut og få kampen inn i vårt spor. De skaper lite da, men vi skaper heller ikke så mye. Etter hvert blir vi desperate og står høyere med laget og da skaper noen farligheter helt på tampen, sier landslagsspilleren fra Tromsø.

Malta neste

Neste kamp i EM-kvaliken for Norge er om nøyaktig én måned. Da venter Malta på bortebane 10. oktober, før Norge spiller hjemme mot Bulgaria tre dager senere.

I Norges gruppe ble det kun seiere som forventet i den første runden. Bulgaria snek seg til en 2-1-seier borte mot Aserbajdsjan i sluttminuttene, mens Kroatia vant oppskriftsmessig 2-0 hjemme mot Malta.