West Ham holdt nullen for tredje gang på rad

Manager Slaven Bilic kan takke dommeren etter 0-0 mot Swansea.

UAVGJORT: West Ham-manager Slaven Bilic gestikulerer under kampen mot Swansea. Hjemmelagets midlertidige manager Alan Curtis i bakgrunnen.  Foto: Action Images via Reuters / Carl Recine Livepic/NTB scanpix

fotball

West Ham spilte 0-0 for tredje gang på rad i Premier League søndag, men kunne takke dommeren for at de holdt nullen mot Swansea.

Ingen av lagene fant veien til nettmaskene på Liberty Stadium, men et kvarter ut i andre omgang hadde Swansea-spillerne en god sak da de ropte på straffe etter at skuddet til Ki Sung-yueng traff hånden til James Collins. Forsvarsspilleren kastet seg fram for å blokkere skuddet. Dommer Lee Mason valgte å ikke blåse.

– Vi kunne fått et straffespark, og det er noe sånt vi trenger for øyeblikket. Hadde vi tatt ledelsen ville vi vært roligere, sier midlertidig manager i Swansea, Alan Curtis, til BBC.

Bilic: – Et godt poeng for oss

Resultatet betyr at West Ham spilte sin tredje målløse kamp på rad. Tidligere i desember spilte de 0-0 mot Manchester United og Stoke.

Swanseas Bafetibis Gomis mot West Hams Angelo Ogbonna i åpningsminuttene på Liberty Stadium.  Foto: Kieran McManus / BPI / Digitalsport

Det er nå to måneder siden mannskapet til Slaven Bilic vant en kamp i Premier League. Laget ligger på 8. plass på tabellen.– Det er et godt poeng for oss. Jeg vil skryte av laget for måten de kjempet på. Det var en god kollektiv prestasjon. Da vi fikk alle skadene for et par uker siden sa jeg at det eneste vi kunne gjøre var å kompensere med lagarbeid. Nå har vi holdt nullen i tre kamper og fått tre poeng. Jeg må virkelig skryte av spillerne, sier West Ham-manager Slaven Bilic.

– Vi er ikke et nedrykkslag

Managerløse Swansea forblir under nedrykksstreken, to poeng bak Newcastle.

– Jeg synes vi spilte bra. Med tanke på ballinnehav så vi ut som det Swansea-laget vi har sett de siste sesongene, men vi mangler det lille ekstra på topp, sier Curtis.

Marcelo Bielsa har vært sterkt linket til managerjobben i Swansea den siste tiden.

– Jeg synes ikke vi er et nedrykkslag. Vi er der (under streken), men med tanke på kvaliteten de to siste kampene, vil den som kommer inn og tar over ha gode sjanser til å ta oss oppover på tabellen.

Sjansefattig

Søndagens oppgjør var for øvrig en sjansefattig affære. Like før straffesituasjonen sendte hjemmelagets Jack Cork i vei et hardt langskudd West Ham-keeper Adrián fikk slått til hjørnespark.

Enner Valencia hadde West Hams beste sjanse et kvarter før slutt, men også skuddet hans ble reddet.

(©NTB)

Engelsk eliteserie fotball søndag, 17. runde:

Watford – Liverpool 3-0 (2-0)

Mål: 1-0 Nathan Aké (3), 2-0 Odion Ighalo (15), 3-0 Ighalo (85).

20.707 tilskuere.

Swansea – West Ham 0-0

20.661 tilskuere.