Wenger overrasket: – Jeg gjorde noe jeg ikke har gjort på 20 år

Ny vri fra Arsenal i skjebnekampen mot Middlesbrough.

Arsène Wenger gestikulerer under Premier League-kampen mellom Manchester City og Arsenal tidligere denne sesongen.   Foto: AP

fotball

MIDDLESBROUGH-ARSENAL 1–2

Mandag kunne hardt pressede Arsène Wenger bokføre en kjærkommen 2-1-seier mot Middlesbrough. De tre poengene satte en stopper for Arsenals fryktelige rekke med fire strake bortetap.

Med sju kamper igjen å spille er Wengers menn nummer seks på tabellen i Premier League. Sju poeng skiller opp til Manchester City på den siste mesterligaplassen.

Den luka kan synes vanskelig å tette for et Arsenal-mannskap som har kvalifisert seg for mesterligaen hvert eneste år siden Wenger overtok managerjobben for 21 år siden.

– Vi må vinne hver eneste kamp for å ha en sjanse til å bli blant de fire beste. Slutten på sesongen kommer veldig raskt nå, og det er opp til oss å avslutte sterkt, sa franskmannen.

– Hadde vi ikke vunnet mot Middlesbrough, ville jeg gitt opp å bli topp fire, tilføyde han.

– Har ikke gjort det på 20 år

Wenger gjorde store endringer både på startoppstillingen og lagets formasjon foran mandagens kamp. Målet var å gjøre slutt på en av klubbens svakeste perioder på lang, lang tid.

For første gang siden 1997 spilte Arsenal med kun tre mann i forsvaret.

– Ja, jeg gjorde noe jeg ikke har gjort på 20 år, men det viser bare at jeg kan forandre meg selv i min alder, smilte franskmannen.

Nerver før avspark

Alexis Sánchez og Mesut Özil scoret målene for London-klubben, som ikke får mye tid til å hvile på laurbærene. Kommende helg er det FA-cupsemifinale mot Manchester City.

Wenger håper spillerne, som han oppfattet som nervøse foran mandagens kamp, tar med seg selvtillit til det oppgjøret.

– Det var litt nerver i garderoben før avspark, fordi vi har vært inne i en vanskelig periode. Sånt kan skje. Selvtillit forsvinner fort her i livet, og den kommer sakte tilbake. Men dette resultatet vil hjelpe oss, sa Wenger.

Franskmannen ville heller ikke mandag si noe mer rundt om han fortsetter som Arsenal-manager etter årets sesong.

(©NTB)