Vokste opp i Spania, men bor i Tromsø - nå drømmer engelske Scott om å spille høyere opp i divisjonene

Kjærligheten fikk Scott Fitzgerald (24) til Tromsø. Nå drømmer den ambisiøse briten om å nå langt med fotballen i nord.

TOLK: Scott Fitzgerald hjalp iTromsø og oversette et intervju med klubbens nye spanske keeper, Javi Jiménez etter kampen mellom TIL 2 og Salangen.  Foto: Tobias Stein Eilertsen

fotball

Han er født i Oxford, men kun et par måneder gammel flyttet familien til Alicante i Spania. Der møtte han en norsk jente som for to år siden dro han opp til Tromsø. Tilfeldigheter gjorde at han endte opp i 3.-divisjonsklubben Salangen, der han står med 19 mål på 36 kamper i løpet av to sesonger.

– Jeg fikk jobb i Ibestad, så da var det folk fra Salangen som jeg ble først kjent med, så derfor endte jeg opp med å spille for de, sier Scott Fitzgerald til iTromsø.

Vil høyere opp

Den engelske midtbanespilleren legger ikke skjul på at han fortsatt har store ambisjoner på fotballbanen.

– Ja, jeg har som mål å spille høyere opp. Jeg har spilt fotball hele livet og trent hver eneste uke for å bli så god som jeg kan bli, så dette har kanskje vært et lite steg nå, så får jeg se hva som skjer i framtiden, sier Fitzgerald.

Helst håper han å finne en klubb i nord som spiller på et høyere nivå enn nedrykkstruede Salangen, som ligger sist i 3.-divisjon og styrer mot et nedrykk til 4.-divisjon.

– Det kommer også litt an på jobb, men jeg har lyst til å finne meg arbeid her, sier Fitzgerald.

Spilte på høyt nivå

Som 18-åring spilte Fitzgerald mot jevnaldrende spillere fra Valencia og Villareal.

– Da spilte jeg i «National League», som er 2.-divisjon for 18-åringer, altså de nest beste i landet. På seniornivå spilte jeg vel på rundt nivå 5 i Spania på det høyeste, forteller 24-åringen, som fort forlater Salangen etter årets sesong.

– Vi får se hva som skjer. Det ser tøft ut å berge plassen, men vi skal gi alt vi har, så får vi se hva som skjer, sier Fitzgerald, som spilte hele kampen uten nettkjenning da TIL 2 og Salangen spilte 4–4 i bunnkampen i 3.-divisjon fredag kveld på Alfheim.