Vikings Bryne-gutt advarer moderklubben: – De skal sitte igjen med flest blåmerker

Tord Salte og resten av Viking-spillerne er klare for å sette Ole Hjelmhaugs Bryne-lag på plass i kveldens cupbatalje på Jæren.

Tord Salte er en ekte Bryne-gutt. Men i kveld skal han gjøre alt for å slå gamleklubben ut av cupen når Bryne og Viking barker sammen i cupens andre runde.  Foto: Fredrik Varfjell, Bildbyrån

fotball

– Jeg har sittet i den garderoben selv, så jeg vet hvor mye det betyr for Bryne å få besøk av storebror. De har slått oss de tre siste gangene vi har møttes i cupen, men jeg tror vi er bedre forberedt nå. Vi er et bedre lag, slår Tommy Høiland fast.

Spissen er en av flere i dagens Viking-lag som er fra Bryne eller med en fortid på Jæren. Men det betyr fint lite akkurat i dag.

Bryne er ikke Vikings drømmemotstander i cupen. Selv om Viking slo jærbuene i cupfinalen i 2001, har fotball-lillebroren flere ganger sendt Viking på hodet ut av turneringen.

Senest i 2013 da Bryne vant 4–2 på Viking stadion i tredje runde. Fire år tidligere vant Bryne etter straffespark på hjemmebane, også det i tredje runde. I 2004 vant jærbuene 2–1 på Viking stadion.

Det var Bryne som jublet da Viking og Bryne møttes foran 1800 tilskuere i Randaberg Arena i vinter. Jærbuene vant 3–0. Nå vil Viking ha revansje.  Foto: Pål Christensen

– Det kommer til å smelle

Det skjer ikke denne gangen, skal vi tro de mørkeblå.

– Bryne kan bare glemme å slå oss, så enkelt er det. Vi er giret før denne kampen og skal kjøre på. Det blir en liten krig utpå der, så vi må ikke glemme å spille fotball. Uansett skal Bryne settes på plass etter det som skjedde i vinter. Det gjorde vondt, sier Zymer Bytyqi.

Vinterens første treningskamp for Viking sin del endte med 0–3 i Randaberg Arena. Viking fikk bank av Bryne.

For Tord Salte, som spilte i Bryne fra han var fire til han var 16 år gammel, har flere kompiser på kveldens hjemmelag. Han vet hva som venter.

– Det kommer nok til å smelle, det er det ingen tvil om. Men det er de som skal sitte igjen med flest blåmerker, sier Salte, som møter Bryne for første gang i karrièren.

– Jeg har flere kompiser på laget, så det kan vel tenkes at noen vil være litt ekstra ute etter meg. Det står litt på spill, medgir 19-åringen.

Og legger til:

– Alle her i Viking er «skam-gira» på å slå dem. Dette er årets kamp for Bryne, men vi får vise hvem som er best. Jeg gleder meg.

Viking-trener Bjarne Berntsen har også en fortid hos kveldens cupmotstander. Han spilte for klubben og trente Bryne til cupgull i 1987. Her etter søndagens seier over Ull/Kisa.  Foto: Jon Olav Nesvold, Bildbyrån

– Nytter ikke å være gal

Julian Ryerson mener det blir viktig å holde hodet kaldt.

– Vi kan ikke bare stupe på og «miste det» helt. Det nytter ikke å være helt gal utpå der. Det blir en gøy kamp med en fin ramme rundt, men vi reiser dit først og fremst for å gå videre i cupen. Og så blir det jo ekstra spesielt med tanke på den rivaliseringen som ligger der.

Viking-kaptein Viljar Vevatne har også en fortid på Jæren. Han ser fram til å møte gamle venner igjen.

– Det blir kjekt å komme til Bryne og spille kamp. Jeg vet at det betyr ekstremt mye for dem å slå Viking, akkurat som det betyr ekstremt mye for oss å slå Bryne. Det blir nok en tøff kamp, men vi skal videre i cupen.

Kampstart er klokken 19. Du kan følge kampen direkte gjennom Aftenbladets Cupekstra fra klokken 17.30.