Venter på Solskjær

Tarje Nordstrand Jacobsen er imponert over måten Ole Gunnar Solskjær og hans team snudde sesongen 2013. Nå venter Molde-ledelsen på at manageren skal bestemme seg om framtida.

ROSER TRENERNE: Administrerende direktør Tarje Nordstrand Jacobsen i Molde Fotball AS.  Foto: BJØRN BRUNVOLL

fotball

MOLDE: Den blå festen har lagt seg og MFK kan se tilbake på en sesong som startet katastrofalt, men som endte i nok et trofé i søndagens cupfinale. Klubben sto last og brast med manager Solskjær og hans trenerapparat da det stormet som verst i vår, og Nordstrand Jacobsen gir teamet honnør for måten de håndterte den vanskelige situasjonen på.

— Jeg synes Ole Gunnar og hans team ga oss en veldig styrke i en utfordrende situasjon som jeg tror har vært enormt lærerikt for dem alle. Man vokser på alle erfaringer i livet. Evnen til å takle motgang er sterkt undervurdert, og det gjorde de på en veldig bra måte, sier direktøren.

Han sier han vet at trenerapparatet hadde stor støtte fra hele klubben, og klubben var tydelige og tålmodige på den tilliten de ga dem.

— De fikk 100 prosent arbeidsro i en krevende periode sportslig sett, sier Nordstrand Jacobsen.

Familieråd

Det har også vært mye snakk om når eller om Solskjær signerer ny kontrakt. Her har direktøren ingenting nytt å melde.

— Vi avventer familierådet i familien Solskjær, sier han og ønsker ikke å kommentere om klubben har gitt et tilbud til manageren.

— Vi melder fra når vi har noe å melde, sier han.

Han oppsummerer sesongen som en berg-og-dalbane som til slutt endte med at laget reiste seg i cuptriumfen. Det betyr Europaliga-kvalifisering også neste år, og her vil MFK gå inn i den andre kvalifiseringsrunden til turneringen.

Da MFK spilte Europaliga i fjor hadde klubben en brutto inntekt på 25 millioner kroner, men inntektene avgjøres også av hvem man møter hvis man kvalifiserer seg inn til et gruppespill.

Vil være i toppen

— Det å være et topplag over tid gjør det at det blir enklere å gjøre oss mer attraktive. Når det gjelder Europa er det den samme veien som vi gikk i år, bare at vi nå går inn i europaligakvalifiseringen. Den store økonomien handler om å komme seg inn i gruppespillet, forklarer Nordstrand Jacobsen.

Direktøren er rask med å understreke at det er langt fram til et eventuelt gruppespill, og at det ikke er noe de går rundt å tenker på.

— Vi skal bruke det vi oppnådde i år på samme måte som vi har brukt tidligere gode sportslige resultat. Vi skal suge på karamellen i dag, men så er det hverdagen igjen. Vi skal finne ny og ytterlige inspirasjon for å gjøre det som kreves og kjempe om titler, sier han.

De sportslige ambisjonene for sesongen 2014 bør heller ikke overraske veldig mange.

— Nå får vi bli 100 prosent ferdig med året først, men vi har nå en strategiplan hvor vi har sagt at vi ønsker å være i toppen av norsk fotball og jobbe med å bli bedre på alle felt hver eneste dag. Det handler om å ta nye steg hver eneste dag både på og utenfor banen, sier Nordstrand Jacobsen.

Kunstgressdekke

Etter landskampen i Molde forrige uke startet klubben arbeidet med å rive av gresset på Aker stadion for å erstatte det med kunstgress.

MFK planlegger å ha grunnarbeidet ferdig til jul. A-laget skal etter planen trene på stadion allerede i januar.