Vegard Forren har slanket bort mange kilo

Landslagsspilleren raser ned i vekt etter intensiv periode med egentreninger.

Vegard Forren mener han snart er matchfit. - Noen trenger mer ferie og ligge på sofaen, jeg burde nok bevegd meg mer enn jeg gjorde. Bildet til høyre er tatt i starten av februar, da Molde møtte Kalmar i en treningskamp.  Foto: NTB Scanpix / Digitalsport

fotball

MARBELLA: Vegard Forren (27) har trent nesten dobbelt så mye som lagkameratene i Molde. Resultat: Han er blitt 6-7 kilo lettere siden starten av januar.

Landslagsstopperen spilte nesten samtlige minutter da Molde vant både serien og cupen i fjor. Forren var sliten og tok seg en lang ferie.

— Når en kommer fra ferie og starter oppkjøringen, skal du ha litt å gå på. Men det er klart, du skal ikke sleppe deg ned så mye heller, innrømmer Forren.

Da 27-åringen startet sesongoppkjøringen i januar bestemte både han og klubb at det måtte taes grep.

Overflødige kilo skulle bort før sesongstart.

— Jeg har trent nesten dobbelt så mye som resten av laget i vinter. Mens resten av guttene kanskje har hatt to økter én dag, har jeg hatt uker med to daglige økter. I noen måneders tid hadde jeg nesten sammenhengende to økter hver dag. Jeg hadde en og annen fridagen, men det var mye trening. Det var også nødvendig, det har gjort meg godt.

Vegard Forren (med ballen) forteller at han har trent dobbelt så mye som lagkompisene i vinter.  Foto: NTB Scanpix

— Hvor mye har du gått ned i vekt?- Jeg liker ikke å stå og snakke om det, ... men jeg har gått ned 6-7 kilo fra januar. Det er mye, jeg er lettere nå enn i fjor.

- Hva er den perfekte vekten for deg?

— Jeg skal helst være rundt 87-88 kilo, det er perfekt. Og det er ikke lenge igjen til jeg er der. Jeg har fortsatt litt å gå på. Men fysisk føler jeg meg bra nå.

— Hvorfor tenkte du ikke på vekta i desember?

— Jeg tenkte på det. Men etter en lang sesong, der jeg vant to gull og spilte nesten hvert eneste minutt, var jeg helt utslitt. Noen trenger mer ferie og ligge på sofaen, jeg burde nok bevegd meg mer enn jeg gjorde.

Forren ble 27 år i februar og er klar for det neste steget i karrieren.

— Alderen begynner å ta meg. Jeg tenker et par år i frem i tid der jeg har lyst å prøve meg utenlands. Jeg tenker at de to neste årene blir avgjørende for min del. Det er derfor jeg og apparatet i Molde har tatt grep i forhold til de små detaljene. Det går på kosthold, små detaljer i treningsarbeidet. Jeg er mer villig til å ta de nødvendige grepene enn tidligere.

Han har et mislykket opphold i Southampton bak seg. Nå føler Forren seg klar til å reise ut igjen.

— Kommer det noe i sommer, kommer jeg til å være klar. Da får jeg se om det passer både for meg og klubb.