Varsler krisesamtaler etter nytt Newcastle-tap

Fansen har fått nok for lengst.

Alan Pardew er alt annet enn populær i Newcastle. Under kampen mot Stoke holdt mange supportere opp bannere med reklame for nettstedet sackpardew.com.  Foto: AP/REUTERS

fotball

Newcastle-manager Alan Pardew er under et voldsomt press om dagen. Mandagens 0-1-tap for Stoke gjør vondt verre.

Ifølge the Telegraph-skribent Henry Winter skal Alan Pardew ha gått bort til supporterne for å takke dem etter kampen, men Newcastle-sjefen ble kun møtt med hatmeldinger fra sine egne.

Etter kampen varslet han krisesamtaler med klubbeier Mike Ashley.

— Jeg tror vi kommer til å ha noen skikkelige samtaler, for han ønsker ikke å tape og det gjør heller ikke jeg. Jeg er her for å lede laget. Jeg har aldri vært i en slik situasjon før, men jeg er en fotball-manager. Det er jobben min, og den vil jeg fortsette å gjøre, sier Pardew til Sky Sports etter kampen.

— Det var små marginer i kampen, men det var et nytt tap. Vi kan ikke fortsette å bli slått, og det må vi gjøre noe med, sier Pardew, som kommenterte fansens mishagsytringer slik:

— Det er kritikk og til en viss grad latterliggjøring, men man må være sterk og jobbe videre, sier Pardew.

Crouch matchvinner

Peter Crouch ble matchvinner på Britannia Stadium med sitt mål etter 15 minutters spill. Tidligere Liverpool-spiller Victor Moses gjorde forarbeidet og serverte ballen på hodet til Stoke-spissen, som ikke hadde noen problemer med å sende hjemmelaget i føringen.— Dette var en viktig kamp for oss, og det at vi fikk tre poeng kan gi oss et nytt løft, sier Moses etter kampen ifølge BBC.

Ufortjent med tre poeng til hjemmelaget var det ikke. Stoke skapte flest store sjanser, mens Newcastle var bleke inntil i avslutningen av kampen. Da var Alan Pardews lag svært nær en utligning.

Fem minutter av kampen gjensto da Jack Colback fikk ballen på seks meter etter et godt Newcastle-angrepet. Manager Pardew var sikker på scoring og knyttet hånden i triumf på sidelinjen, men ballen smalt i tverrliggeren. Typisk fot et lag i motgang.

Nest sist

Tre poeng etter seks serieomganger betyr at Newcastle kun har nyopprykkede Burnley bak seg på tabellen. Spørsmålet er om det er godt nok for klubbeier Mike Ashley. Han ble tidligere i forrige uke sitert på at Pardews dager i klubben er talte dersom mandagens kamp endte med tap.

En av Ashleys advokater skal i etterkant av det omtalte intervjuet ha tatt kontakt med The Independent for å understreke at uttalelsen var spøkefullt ment. Tiden vil vise om så var tilfellet.

Presset på Pardew vil uansett ikke bli mindre i dagene som kommer. Lørdag venter en meget vanskelig bortekamp mot Swansea.

Langt hyggeligere ser situasjonen ut for Stoke-kollega Mark Hughes. Han kunne bokføre sesongens første trepoenger på hjemmebane mandag. Seieren løftet laget til 11. plass på tabellen. (©NTB)