Van Gaal: - Di María sliter med å tilpasse seg

Manchester Uniteds rekordkjøp Ángel Di María trenger mer tid til å tilvenne seg Premier League, mener manager Louis van Gaal.

STORKJØP: Men ting har ikke gått helt på skinner for Ángel Di María i Manchester United. 

fotball

Argentineren har i det siste hatt flere svake kamper. Lørdag var det såpass ille at van Gaal tok grep og byttet ham ut ved pause i 2-0-kampen hjemme mot Sunderland.

— Når en spiller ikke er til stede i en kamp, må jeg gjøre noe. Jeg er manager og kan ikke nekte for det jeg ser, forklarte van Gaal da han fikk spørsmål om byttet.

Di María ble i fjor sommer hentet til Old Trafford for over 600 millioner kroner. Med det ble han tidenes dyreste spiller i engelsk fotball. Men der han glitret for Real Madrid og ble kåret til banenes beste spiler i fjorårets mesterligafinale, har Di María slitt tungt med å finne seg til rette i Manchester United.

— Vi må gi Ángel litt mer tid til å tilpasse seg Premier League og rytmen i England. Det er ikke lett.

Følg dagens kamper fra England direkte kl.13!

— Dette gjelder ikke bare Ángel, men alle spillere. Det må en tilvenning til, også med kulturen som er her i landet. Han må få tid til å få bedre selvtillit. Han er et menneske som deg og meg. Det er normalt å gjøre feil, men han er en topp idrettsutøver. Jeg håper og tror han vil komme seg gjennom denne perioden, mener van Gaal.

Di María ble lørdag erstattet av unggutten Adnan Januzaj. Belgieren viste seg langt mer effektiv og hadde målgivende pasning på Wayne Rooneys 2-0-mål sent i kampen.

(©NTB)