Ustoppelige Chelsea svarte City og topper til jul

Fabregas sikret seier mot Stoke og tabelltopp julaften.

MAN OF THE MATCH: Cesc Fabregas leverer alltid målgivende. Så også mot Stoke, der han også scoret et sjeldent mål selv.   Foto: NTB scanpix

fotball

Lørdag vant Manchester City mot Crystal Palace og var á poeng med Chelsea — med én kamp mer spilt. Bare målforskjellen skilte lagene på første- og andreplass på tabellen.

Med Stoke-seier kunne City ledet til jul, men ringreven José Mourinho og hans Chelsea hadde andre planer.

Chelsea leder igjen Premier League med tre poeng etter at de slo Stoke 2-0 på bortebane mandag. John Terry og Cesc Fàbregas scoret målene.

Chelsea gikk ut i hundre i den tøffe bortekampen mot Stoke, og det tok bare halvannet minutt før det første målet var et faktum.

En corner fra Fàbregas ble møtt perfekt av Terry, og forsvarsspilleren stanget ballen i nettet.

Det var Terrys første seriemål på ti måneder.

Stygg takling

Stoke var heldige som fikk fortsette å være elleve mann på banen da det var spilt 20 minutter.

En helt forferdelig takling av Chris Bardsley på Eden Hazard fikk Chelsea-sjef José Mourinho til å løpe og gestikulere langs sidelinjen, men dommer Neil Swabrick nøyde seg med det gule. Det skal Bardsley være svært glad for, taklingen var sen, altfor hard og ikke minst unødvendig.

SINT: José Mourinho reagerte på en stygg takling i kampen mot Stoke, men kan smile hele veien hjem til London etter tre nye poeng.   Foto: NTB scanpix

I annen omgang avgjorde Fàbregas det hele med en sleivete avslutning fra kort hold.Stoke hadde noen sjanser, men Chelsea var klart det beste laget.

– Dette er et vanskelig sted å spille, men det tidlige målet ga oss noe å bygge på og vi hadde kontroll på kampen. City har kommet tilbake og lagene rundt oss kan sette sammen en god seiersrekke. Derfor var kveldens kamp viktig, sa Terry til Sky Sports etter kampen.

Leder med tre

Seieren betyr at Mourinhos menn igjen har et trepoengs forsprang på Manchester City, mens Manchester United er ti poeng bak etter deres uavgjorte resultat i helgen.

Dermed tyder det aller meste på at gullkampen skal stå mellom Chelsea og City, med mindre United kan dra fordel av at de ikke spiller i Europa denne sesongen. (©NTB)