United tapte, men Pogba-scoring sørget for finaleplass

Manchester United er klare for ligacupfinale mot Southampton.

Paul Pogba utlignet for Manchester United, og drepte det meste av håp for Hull.  Foto: Lee Smith / X01095

fotball

Hull-Manchester United 2–1 (2–3 sammenlagt)

- Jeg vil gratulere mine spillere med finaleplassen. Det har vært en vanskelig vei dit, men nå er vi i finalen, sa José Mourinho, ifølge NTB.

Manchester United var forventet å ta seg ganske enkelt videre til finalen i ligacupen, etter å ha tatt med seg en 2–0-ledelse fra det første møtet med Hull.

Men den andre semifinalekampen ble nok litt mer spennende enn United-fansen hadde håpet på.

Billig straffe

Hull styrte det meste av banespillet i den første omgangen. José Mourinhos gutter så ikke helt ut til å være klare for oppgaven helt fra start av.

Det skulle bli skikkelig fyr i teltet da dommer John Moss pekte på straffemerket. Få skjønte hva som hadde utløst den avgjørelsen, men reprisene viste at det må ha vært Marcus Rojos håndtering av Harry Maguire.

En noe billig straffe var det nok, men det brydde ikke Tom Huddlestone seg noe om og banket ballen i mål. 1–0, og da var det plutselig spenning.

Pogba-scoring

Men Manchester-klubben har betalt mye penger for en franskmann ved navn Paul Pogba, som igjen skulle få skinne i kveld.

Målscorer Huddlestone fikk taklet Marcus Rashford, men bare slik at ballen havnet i Pogbas ben. Fra 8–9 meter fikk han pirket ballen i mål. Dermed så det ut til at United skulle kontrollere seg inn til en finale på Wembley mot Southampton.

Noen minutter før slutt var det dog en gammel kjenning fra eliteserien som skulle setter fart på hjemmepublikumet. Et vakkert angrep fra Hull endte opp hos Brann-floppen Oumar Niasse på bakre stolpe, som satte ballen i mål. Ett mål til fra hjemmelaget ville føre til ekstraomganger på KC Stadium.

Det ble bare nesten for Hull. Manchester United skal spille ligacupfinale mot Southampton, selv om det bare ble en middels dag på jobben denne torsdagskvelden.

- Det var en sterk seier, men det var ikke nok til å innfri målet vårt, sa Hull-manager Marco Silva

Adama Diomande ble byttet ut etter 70 minutter for Hull.