Tromsø-talentet: – Stoke er en utrolig stor mulighet

Willian Pozo Venta (17) har én uke på å vise seg god nok til kontrakt med Stoke City.

PÅ PLASS: Willian Pozo Venta i garderoben til Stoke City under prøvespillet i England.  Foto: PRIVAT

fotball

TROMSØ/STOKE: Etter kun én sesong i Tromsø er G18-landslagsspilleren med fortid i franske Metz og Vålerena på plass i Stoke for å vise seg fram for Premier League-klubben.

– Jeg kom til Stoke søndag kveld og skal trene med U21-laget hele uka. Dette var en mulighet jeg ikke kunne la gå fra meg, sier Willian Pozo Venta til iTromsø.

Enveisbillett

Pozo Venta har i første omgang én uke å vise seg fram for Stoke City sitt reservelag for.

– De har kun bestilt billett en vei. Hvis jeg imponerer nok den uken får jeg bli. Det er det som er målet, sier 17-åringen som fyller 18 år 27. august.

Han forteller om et høyt nivå på treningene.

– Det er mye høyere i Tromsø, men det gjelder å overbevise om at jeg er bedre i min posisjon. Da får jeg bli. Målet er å spille meg til kontrakt, sier den kjappe kantspilleren, som nå har hatt to dager med fulle treninger.

– Det går ganske bra her nede. Jeg begynner å ta opp nivået nå, sier Pozo venta.

Møtte stjernene

Han kom til Tromsø med navnet William Venta Akre, men er nå i ferd med å skifte navn til Willian Pozo Venta.

– Det er navnet til faren min og jeg har alltid blitt kalt Willian og ikke William, så det er det jeg ønsker å bli kalt, sier han.

Møtet med balløya til nå har vært stort for fotballtalentet fra Holmlia.

– Jeg møtte (Xherdan) Shaqiri og (Ibrahim) Afellay fra A-laget, så det var stort. Jeg håper virkelig at jeg klarer å spille meg til kontrakt med Stoke. Det hadde vært en unik mulighet for meg, sier Willian Venta Pozo.

Som faktisk ikke aner hvordan prøvespillet kom i orden.

– Det er agenten min som har håndtert alt sammen, så jeg vet faktisk ikke hvordan det kom til. Akkurat nå er jeg glad for å være her. Jeg bor hos en super vertsfamilie og treningsfasilitetene her er enorme, så jeg gleder meg til fortsettelsen, sier 17-åringen.